UEFA gooit Nations League weer om: Duitsland niet gedegradeerd

Reacties

De UEFA heeft dinsdag tijdens een vergadering diverse knopen doorgehakt. Er werden beslissingen genomen over diverse Europese competities, waaronder de Nations League. De komende editie van het toernooi start met zestien landen in Divisie A, wat zeer positieve gevolgen heeft voor Duitsland.

UEFA gooit Nations League weer om: Duitsland niet gedegradeerd

De Duitsers werden vorig jaar laatste in een groep met het Nederlands elftal en Frankrijk en daarom had de wereldkampioen van 2014 eigenlijk in Divisie B moeten starten volgend jaar. Door de uitbreiding van Divisie A mag Duitsland echter gewoon op het hoogste niveau blijven acteren, net als IJsland, Polen en Kroatië. Oekraïne, Zweden, Bosnië-Herzegovina en Denemarken promoveren wel gewoon naar Divisie A. Deze vier landen waren groepswinnaar in Divisie B.

Ook achter Divisie A wordt geschoven met de landen. Divisie B en Divisie C zullen volgend jaar ook uit zestien landen bestaan. Divisie D, met de voetbaldwergen van Europa, zal bestaan uit zeven landen. In die Divisie wordt gespeeld in één groep met vier landen en één groep met drie landen. In de divisies A tot en met C zullen vier groepen van vier landen gevormd worden. 

De Nations League gaat 3 september 2020 van start, in juni 2021 wordt de eindronde afgewerkt. De loting voor de groepen vindt plaats op 3 maart 2020. Het Nederlands elftal schopte het dit jaar tot de finale van de Nations League, daarin bleek Portugal uiteindelijk te sterk (1-0).

Bekijk op de afbeelding hieronder welke landen er in welke divisies zitten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.