UEFA erkent terroristische dreiging, CL-duels gaan vooralsnog door

De UEFA heeft in een statement laten weten dat het op de hoogte is van de vermeende terreurdreiging rond de terugkeer van de Champions League. Islamitische Staat (IS) zou hebben gedreigd met aanslagen rondom de wedstrijden in het elitetoernooi.

UEFA erkent terroristische dreiging, CL-duels gaan vooralsnog door
© Pro Shots

Dinsdagavond en woensdagavond staan de eerste duels in de kwartfinale van de Champions League op het programma, sinds maandag gaat er een verontrustende afbeelding rond op internet en social media. Daarop staat een terrorist met geweer, op de achtergrond zijn de vier stadions afgebeeld waarin deze week gevoetbald wordt. De stadions zijn digitaal beklad met 'bloedvlekken'.

'De UEFA is op de hoogte van vermeende terroristische dreigingen richting de Champions League-wedstrijden van deze week en onderhoudt nauwe contacten met de autoriteiten op de desbetreffende locaties. Alle wedstrijden gaan door zoals gepland, met passende veiligheidsvoorzieningen', luidt het statement van de Europese bond.

Via buitenlandse media kwam al naar buiten dat in bijvoorbeeld Parijs en Madrid de veiligheidsmaatregelen zijn verscherpt.

De Champions League-duels van deze week


Di 9 apr.

Wo 10 apr.

Bekijk hier al onze video's