'UEFA: competities stopzetten voorbarig, mogelijk gevolgen voor Europese tickets'

Reacties

De UEFA heeft donderdag een brief verstuurd waarin de Europese voetbalbond de aangesloten bonden op het hart drukt de nationale competities niet nu al te beëindigen. Als dat wel gebeurt, heeft dat mogelijk gevolgen voor de Europese tickets voor volgend seizoen.

'UEFA: competities stopzetten voorbarig, mogelijk gevolgen voor Europese tickets'
© Pro Shots

Dat meldt persbureau AP, dat de brief van de UEFA heeft ingezien. Het schrijven werd verstuurd op het moment dat België al had besloten een streep te zetten door het restant van het seizoen. Dat is volgens de UEFA dus te voorbarig. 'We zijn vol vertrouwen dat het voetbal in de komende maanden weer kan worden hervat, waarbij de openbare autoriteiten de voorwaarden bepalen. Wij vinden dat elke beslissing om nationale competities nu al stop te zetten op dit moment voorbarig en niet gerechtvaardigd is.'

Momenteel zijn werkgroepen van de UEFA bezig om scenario's te schrijven voor de maanden juli en augustus. Volgens de brief die is verstuurd aan alle competities, clubs en nationale bonden is het ook een mogelijkheid om de Champions League en de Europa League pas te hervatten als de landelijke competities zijn afgerond. Daarbij is het heel belangrijk de verschillende kalenders op elkaar af te stemmen, omdat de hervatting van het huidige seizoen ook invloed heeft op het nieuwe seizoen.

Europese tickets
De UEFA benadrukt dat de met de speelkalender belaste werkgroep zo snel mogelijk met plannen komt, in het ideale geval zal dat half mei zijn. Daarna kunnen stappen worden ondernomen om het seizoen af te maken. 'Zonder iemand achter te laten', schrijft de bond daarbij nadrukkelijk. Dat competities nu worden stopgezet, zou gevolgen kunnen hebben voor kwalificatie voor de Champions League en Europa League. Bij een voortijdige beëindiging van de competitie komen die tickets in gevaar.

Het schrijven van de Europese voetbalbond werpt mogelijk een nieuw licht op de ontwikkelingen in de Eredivisie, waar vooral Ajax, AZ en PSV zich hard hebben gemaakt voor het stopzetten van de competitie. De KNVB vindt het daarvoor net als diverse andere clubs nog te vroeg en heeft dinsdag 7 april een vergadering ingepland om de gevolgen van de twee overgebleven scenario's - stoppen of in de zomer doorvoetballen - te bespreken. Tot 1 juni kan er sowieso niet worden gevoetbald. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.