UEFA bevestigt lichte draai: ruimte voor afblazen competities lonkt

Reacties

De UEFA biedt individuele bonden en competities extra ruimte bij de beslissing over het vervolgen of afblazen van het huidige seizoen. Dat is een van de uitkomsten na een video-meeting met vertegenwoordigers van de 55 organisaties die vallen onder de Europese voetbalbond.

UEFA bevestigt lichte draai: ruimte voor afblazen competities lonkt
© Pro Shots

Bij de vergadering werden diverse scenario's voor het uitspelen van het seizoen gepresenteerd. Daarbij ging het ook al concreet om het invullen van de voetbalkalender, zowel voor clubteams als landenteams.

De UEFA drong er bij de bonden nogmaals sterk op aan de topdivisies en bekercompetities af te maken, maar maakte wel ruimte. De Europese voetbalbond is bereid om uitzonderingssituaties aan te horen en te beoordelen, als er een plan wordt gepresenteerd voor de invulling van de Europese plaatsen voor volgend seizoen.

Eerder klonk er vanuit de UEFA nog een dreigement: landen zouden geen Europese tickets krijgen als competities voortijdig zouden worden beëindigd. Ajax-directeur Edwin van der Sar gaf vorige week al aan dat de UEFA inmiddels daar anders tegenaan kijkt, omdat kleinere competities minder afhankelijk zijn van tv-geld en in die landen het voortbestaan van clubs minder in gevaar zou zijn bij het afblazen van de competitie. 'Het standpunt van de UEFA over het uitspelen van de middelgrote en kleine competities is ook al wat gewijzigd', bevestigde Van der Sar. In Nederland heeft FOX Sports al bevestigd het volledige bedrag voor de tv-rechten aan de clubs te zullen betalen, wat het stoppen van de Eredivisie makkelijker maakt.

Bij een meeting komende donderdag wordt verder ingegaan op uitzonderingen. Daarna zal meer duidelijkheid volgen of de UEFA wel of niet groen licht geeft voor het stoppen van bepaalde competities.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.