UEFA-baas baart opzien: 'Weet zeker dat WK 2030 in Spanje en Portugal is'

Reacties

Het WK 2030 wordt gehouden in Spanje en Portugal. Dat is de stellige overtuiging van Aleksander Ceferin. Daarmee loopt de UEFA-voorzitter echter behoorlijk op de zaken vooruit.

UEFA-baas baart opzien: 'Weet zeker dat WK 2030 in Spanje en Portugal is'
© Pro Shots

In Lissabon is maandag het internationale congres Football Talks afgetrapt. Via een videoverbinding kwam ook Ceferin aan bod. 'Ik weet zeker dat het WK 2030 in Spanje en Portugal zal worden gespeeld', liet de bestuurder zich ontvallen. 'Dit bid gaat winnen en we gaan er alles aan doen om deze landen te helpen. Ze zijn gepassioneerd, ademen voetbal en beschikken over een goede infrastructuur.'

Wereldvoetbalbond FIFA beslist in mei 2024 pas welke landen het WK toegewezen kregen. Ook Argentinië, Chili, Paraguay en Uruguay hopen op goed nieuws. De vier Zuid-Amerikaanse landen hebben een gezamenlijk bid ingediend. Mét sentimentele waarde, want in 2030 is het exact honderd jaar geleden dat het eerste WK voetbal werd gehouden in Uruguay.

Later dit jaar vindt het WK 2022 plaats in Qatar. Ook het Nederlands elftal is dan van de partij. Oranje neemt het in de groepsfase op tegen achtereenvolgens Senegal, Ecuador en gastland Qatar. Vier jaar later is het de beurt aan Canada, Mexico en de Verenigde Staten om de eindronde te organiseren.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.