UEFA accepteert gedrag Legia-fans niet en start onderzoek

Reacties

De UEFA is een onderzoek gestart naar het gedrag van de Legia Warschau-fans voorafgaand aan het uitduel met Aston Villa. De Poolse bezoekers vielen met 'onaanvaardbaar geweld' de politie aan, wat tot vele gewonden leidde.

UEFA accepteert gedrag Legia-fans niet en start onderzoek
Aston Villa
Aston Villa
2 - 1
Legia Warschau
Legia Warschau

Het liep voorafgaand aan de Conference League-wedstrijd tussen Aston Villa en Legia Warschau buiten het stadion flink uit de hand. De thuisploeg had geleerd van de eerdere ongeregeldheden tijdens AZ tegen Legia. In oktober werd het duel in Alkmaar ontsierd door supportersgeweld, Legia werd daardoor bestraft en mocht geen uitfans meenemen naar Mostar.

Aston Villa had uit veiligheidsoverwegingen besloten om minder uitfans toe te laten dan de door de UEFA voorgeschreven vijf procent van de stadioncapaciteit. Daarnaast vroegen de Engelsen of de Polen die geen kaartje hadden, niet naar Engeland wilden afreizen. Buiten het stadion escaleerde de boel echter al snel donderdagavond. Supporters van Legia bekogelden de politie met vuurwerk, maar gebruikten ook geweld richting fans van Aston Villa.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In totaal raakten veertien mensen gewond, waarvan vier politieagenten. 39 personen werden gearresteerd. Op sociale media circuleren veel foto's en video's van de heftige gebeurtenissen in Birmingham, waaronder beeldmateriaal waarop te zien is dat de kleding van een agent vlam vat door het gegooide vuurwerk. De autoriteiten besloten uiteindelijk geen fans van Legia het stadion in te laten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De politie en Aston Villa hebben zich al uitgesproken tegen het gedrag van de Legia-fans, maar de Poolse club zelf wees vooral op het 'tekortschieten' van de thuisploeg en was boos over het feit dat hun supporters de toegang werd ontzegd.

Onderzoek UEFA
Inmiddels heeft ook de UEFA van zich laten horen. De Europese voetbalbond is een onderzoek gestart. 'De UEFA veroordeelt krachtig het onaanvaardbare geweld dat plaatsvond rond de wedstrijd tussen Aston Villa en Legia Warschau. De UEFA is bezig met het verzamelen van alle officiële rapporten van de wedstrijd, voordat er wordt besloten over mogelijke volgende stappen.'

Do 14 dec. 2023

UEFA Europa Conference League

Stand Groep E UEFA Europa Conference League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Aston Villa
6
4
1
1
12-7
+5
13
2
Legia Warschau
6
4
0
2
10-6
+4
12
3
AZ
6
2
0
4
7-12
-5
6
4
Zrinjski Mostar
6
1
1
4
6-10
-4
4
* Actueel tot en met 28 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer UEFA Europa Conference League
Meer over UEFA Europa Conference League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.