Twijfels over Van der Vaart, Atouba in de ban

Hamburger SV moet het tegen VfL Bochum waarschijnlijk stellen zonder Rafael van der Vaart. De weer opgedoken Thimothée Atouba is er zondag zeker niet bij.

Twijfels over Van der Vaart, Atouba in de ban

Van der Vaart kampt sinds zijn optreden tegen FC Zürich met een blessure aan zijn rechterenkel. De spelmaker vreest dat de kwetsuur hem de wedstrijd tegen Bochum gaat kosten. 'Vandaag zag het er al een stuk beter uit dan gisteren', aldus Van der Vaart. 'Ik heb de hoop op zondag nog niet opgegeven.'

Trainer Huub Stevens moet het doen zonder Romeo Castelen, die nog niet hersteld is van fysiek ongemak. Ook Atouba ontbreekt in de selectie, maar dat heeft een andere reden. De Kameroener was de afgelopen dagen onbereikbaar en keerde te laat terug van de Afrika Cup.

'De omgang met hem is moeilijk', zegt HSV-manager Dietmar Beiersdorfer. 'Helaas heeft hij zich weer niet zo gedragen als we met hem hadden afgesproken.' Stevens heeft Atouba voorlopig uit de A-selectie verbannen. De verdediger, die ook een flinke boete heeft gekregen, moet een individueel trainingsschema afwerken. 'Daarna zullen we opnieuw bekijken of hij mogelijk weer terug komt bij de groep', aldus Beiersdorfer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen