Twijfels over Onana bij Manchester United: 'Ik hou hem in de gaten'

Reacties

Andre Onana wordt door menigeen gezien als grote vis voor Manchester United, maar clubicoon Dwight Yorke heeft zijn twijfels. Hij denkt dat David De Gea beter is.

Twijfels over Onana bij Manchester United: 'Ik hou hem in de gaten'
© Pro Shots

Manchester United legde een bedrag van vijftig miljoen euro plus vijf miljoen aan bonussen neer om Onana weg te kapen bij Internazionale. Yorke vraagt zich af of dat wel zo'n goede beslissing was. 'Ondanks al het goede dat De Gea voor Manchester United heeft gedaan, was de manier waarop zijn carrière eindigde echt slecht. Ik hoop dat dit de club niet blijft achtervolgen nu ze Onana hebben gekocht. Wees voorzichtig met wat je wenst', zegt Yorke. 'De Gea is de winnaar van de Golden Glove, een spraakmakende speler die fouten heeft gemaakt, zoals wij allemaal. Een keeper die de Golden Glove wint, is hetzelfde als een spits die topscorer wordt, maar toch wordt vervangen. Dat komt bij mij niet goed over.'

'Naar mijn mening is Onana niet zo goed als De Gea en moeten mensen hem goed in de gaten houden. Ik heb Onana eerder gezien, de Premier League is een ander verhaal door hoe snel het spel is en hoe vaak je onder druk wordt gezet. Onana probeert soms een veldspeler te zijn in plaats van een keeper. Ik zal deze man nauwlettend in de gaten houden. En de mensen die De Gea hebben bekritiseerd en riepen om zijn vertrek, zullen hem waarschijnlijk bellen om terug te komen. Ik hoop dat dat niet gebeurt', zegt Yorke.

Bekijk hier al onze video's