Twentse trein weer op juiste spoor na zege op armetierig Vitesse

Reacties

FC Twente heeft het dolende Vitesse dieper in de problemen gebracht. De Tukkers daarentegen zitten na de uitglijder bij RKC Waalwijk van afgelopen weekeinde weer op het juiste spoor in de Eredivisie.

Twentse trein weer op juiste spoor na zege op armetierig Vitesse
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
1 - 0
Vitesse
Vitesse

In de Grolsch Veste was er bij de thuisploeg voor de tweede keer dit seizoen een basisplaats voor Ricky van Wolfswinkel in de competitie. De 34-jarige Woudenberger moet vooralsnog veelal genoegen nemen met een reservebeurt onder trainer Joseph Oosting, die de voorkeur geeft aan de Costa Ricaan Manfred Ugalde in de punt van de aanval. Tegen Vitesse mocht de routinier het weer eens proberen. Het werd geen memorabel duel voor de voormalig spits van onder meer FC Utrecht en FC Basel.

De schrik sloeg de supporters in Enschede al vroeg om het hart toen Michel Vlap in de beginfase geblesseerd naar de kant ging. Met een tulband om zijn blonde lokken kon de Fries, de eerste weken van het seizoen behoorlijk op dreef als machinist van het treinstel van Twente, het duel toch vervolgen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat kon niet gezegd worden van Fodé Fofana. De twintigjarige spits van Vitesse, op huurbasis overgekomen van PSV, liep in een duel rond de middenlijn met Mees Hilgers een op het oog zware knieblessure op. De volgende tegenvaller voor de dolende Arnhemmers. Phillip Cocu en de zijnen boekten pas een zege deze voetbaljaargang door de seizoensouverture bij FC Volendam te winnen waarna vijf nederlagen volgden. Vooral het gebrek aan scorend vermogen breekt de Gelderlanders keer op keer op. Vitesse scoorde pas drie keer en daarmee is de equipe van Cocu de minst scorende ploeg van de Eredivisie.

Uiteindelijk was het Sem Steijn die de ban brak voor de thuisploeg. De 21-jarige middenvelder was het eindstation na een vlotte aanval via Vlap en Daan Rots. Met links liet Steijn de aan de grond genagelde Eloy Room kansloos: 1-0. Het was voor de Hagenees alweer zijn vierde goal in zes competitiewedstrijden.

De zoon van Ajax-trainer Maurice Steijn kwam vlak voor rust overigens zeer goed weg. Na lang treuzelen verspeelde Steijn de bal aan Million Manhoef, die Saïd Hamulić wegstuurde richting Lars Unnerstall. De Bosniër bleef uitermate kalm, omspeelde de Duitser en schoof de bal in het lege doel. Gelukkig voor Steijn en de Grolsch Veste bood de VAR soelaas: buitenspel en een 1-0 ruststand.

Het tweede bedrijf had net zo goed op papier afgedaan kunnen worden. Er viel nog maar weinig te genieten in de Grolsch Veste. Simpelweg omdat Twente de boel goed op de rails had staan, terwijl Vitesse leek op een passagier die op het perron stond te wachten. Door de zege heeft Twente de derde plaats in de Eredivisie weer overgenomen van Feyenoord.

FC Twente Nederland

Vitesse Nederland

Vitesse Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
33
28
4
1
108-20
+88
88
2
Feyenoord
33
25
6
2
88-26
+62
81
3
FC Twente
33
20
6
7
67-35
+32
66
4
AZ
33
19
7
7
67-36
+31
64
5
Ajax
33
15
10
8
72-59
+13
55
6
N.E.C.
33
13
11
9
64-50
+14
50
* Actueel tot en met 13 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.