Twente uitgeschakeld na verlies bij Internazionale

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de vijfde speelronde in de groepsfase van de Champions League kunt u terecht op het VI-Scorebord.

FC Twente heeft woensdagavond op bezoek bij Internazionale niet voor een stuntje kunnen zorgen. In het vijfde groepsduel in de Champions League speelden de Tukkers voor rust uitstekend, maar sloeg de titelhouder na de onderbreking toe: 1-0.

De thuisploeg opende flitsend. Al in de tweede minuut kon Wesley Sneijder binnentikken na een voorzet van Jonathan Biabiany, maar de Nederlandse middenvelder kwam niet uit met zijn passen en volleerde de bal in kansrijke positie naast.

Na twaalf minuten beet Twente, dat steeds beter in de wedstrijd kwam, voor het eerst van zich af. Nacer Chadli bediende met een puntgave voorzet zijn collega Bryan Ruiz, maar de kopbal van de Costaricaan mislukte.

Sneijder was in het vervolg nogmaals dicht bij een treffer. Zijn vrije trap belandde op de lat boven Nikolay Mihaylov. De Bulgaarse doelman van Twente hield vervolgens zijn doel schoon na pogingen van Goran Pandev Samuel Eto'o.
<br /><br /> Het laatste kwartier van het eerst bedrijf was voor het goed spelende Twente. Een hard schot van Theo Janssen bleek een prooi voor Inter-goalie Luca Castellazzi. Maar de Italiaanse doelman leek geslagen bij een volgende Twente-aanval. Chadli hoefde de bal slechts breed te leggen op de meegelopen spits Marc Janko om zijn Oostenrijkse teamgenoot in staat te stellen om te scoren. De slechte voorzet van Chadli bereikte Janko echter nooit en zeilde voorlangs.

Na de onderbreking tapten de gastheren uit een ander vaatje. Waar het spel van de bekerhouder voor rust allerminst overtuigend was, schoot Internazionale in de tweede helft uit de startblokken. Binnen tien minuten zette Esteban Cambiasso (foto) het offensief om in een voorsprong. De Argentijn was attent nadat een vrije trap van Sneijder gesmoord werd in de Twente-muur. De inzet van Cambiasso verdween in de lange hoek en liet Mihaylov kansloos.

Na de eerste treffer had Twente het aan Mihaylov te danken dat de achterstand niet verder opliep. Bovendien stond het vizier bij de thuisploeg niet op scherp, zo zag Sneijder een schotje rakelings naast gaan.

Omdat Inter naliet verder weg te lopen bleef het spannend in Milaan. Invaller Denny Landzaat raakte nog de lat, maar verder kwam Twente niet. Omdat ook Tottenham Hotspur won, is Twente uitgeschakeld in de Champions League en rest de derde plaats en deelname aan de Europa League.