Twente sprokkelt punt tegen zoekend Vitesse

FC Twente en Vitesse hebben elkaar zaterdagavond in een weinig enerverende wedstrijd in evenwicht gehouden: 1-1. Het aantal kansen was bijna op één hand te tellen, maar de ploeg van trainer Gertjan Verbeek sprokkelt wel een belangrijk punt.

Twente hoopte de zwaarbevochten eerste zege onder Verbeek een vervolg te geven. Afgelopen dinsdag was NAC Breda het slachtoffer van de Tukkers. De start tegen Vitesse was hoopgevend. Fredrik Jensen draaide zich na een kwartier knap weg van de Arnhemse verdedigers na een pass van Oussama Assaidi en werkte de bal achter doelman Remko Pasveer.

Zo goed als de openingstreffer was, zo klungelig zag Twente er bij de gelijkmaker van Vitesse uit. Na een ingooi kregen de verdedigers van de thuisploeg de bal niet weg en na doorkoppen van Navarone Foor kreeg de compleet vrijstaande Mason Mount de bal voor zijn voeten. De Chelsea-huurling schoot overtuigend raak.

Beide ploegen waren in de vrij zoutloze eerste helft voorzichtig. Waar Twente de afgelopen weken al experimenteerde met een 5-3-2-formatie deed Vitesse in de Grolsch Veste hetzelfde. De resultaten van de afgelopen weken waren daar waarschijnlijk de aanleiding voor. Zo speelde Vitesse gelijk tegen Willem II (2-2) en werd er verloren van Feyenoord (1-0). De Arnhemmers hadden in de eerste helft tegen Twente de overhand, maar het bleef bij die ene treffer van Mount.

Daar zullen de bezoekers na rust mogelijk spijt van hebben gehad, want Vitesse creëerde een stuk minder kansen in het tweede bedrijf. Ook Twente werd nauwelijks gevaarlijk, waardoor de amusementswaarde behoorlijk daalde. Met de inbreng van Tim Matavz voor Bryan Linssen hoopte Vitesse-trainer Henk Fraser een doelpunt te forceren of in ieder geval zijn ploeg weer voor gevaar te laten zorgen. De wissel had niet het gewenst effect, want er vielen geen goals meer.

Met het tweede gelijkspel van het seizoen op zak staat Twente niet meer gelijk met NAC Breda. De Tukkers hebben veertien punten verzameld na zeventien duels. Vitesse staat op de zevende plaats met 24 punten.