Twente slaat beslissend gat met Feyenoord

FC Twente heeft een flinke stap gezet richting de play-offs voor een plaats in de voorronde van de Champions League. In een rechtstreeks duel brachten de Tukkers het verschil met Feyenoord op acht punten: 3-0.

Twente slaat beslissend gat met Feyenoord

Net als eerder dit seizoen moest Feyenoord na een flinke nederlaag tegen aartsrivaal Ajax het duel erop aantreden tegen FC Twente. Op 26 oktober 2006 spoelden de Rotterdammers de kater weg door met 2-1 te winnen. In het Arke Stadion was dat scenario niet aan Feyenoord besteed en ging het helemaal fout.

Nadat Feyenoord in de openingsfase nog wel een levensgrote kans had gekregen via Timothy Derijck, was het Twente dat de wedstrijd dicteerde. Met Ismail Aissati als animator was het positiespel van de thuisclub een stuk verzorgder dan dat van de gasten. Assaiti vuurde ook een eerste waarschuwingschot af, dat via de lat over het doel verdween. Na 25 minuten was het toch raak. Jeroen Heubach werd weggestuurd door Sharbel Touma en passeerde doelman Sherif Ekramy met een van richting veranderd schot: 1-0. Feyenoord had vervolgens pech dat scheidsrechter Reinold Wiedemeyer geen strafschop zag in een overtreding van Aissati op Theo Lucius.

Met een aanvallender Feyenoord in de tweede helft, coach Erwin Koeman bracht Romeo Castelen en de debuterende Jacob Lensky binnen de lijnen, kreeg Twente meer ruimte om te voetballen. Kennedy Bakircioglu profiteerde daar het meeste van. De Zweed kopte de 2-0 binnen na een voorzet van Heubach, nadat hij eerst nog een dot van een kans naast het doel van Ekramy had geschoven.

Met Pierre van Hooijdonk als invaller voor Schreuder gooide Feyenoord deur achterin helemaal open. Touma raakte eerst de lat en het hoofd van de op de lijn geposteerde Derijck, waarna Bakircioglu met een hard schot, dat overigens opnieuw werd getoucheerd, voor 3-0 zorgde.

Bekijk hier al onze video's