Twente legt na Wisgerhof ook twee beloften langer vast

Filip Bednarek en Joey Pelupessy hebben hun contract met FC Twente verlengd. Zij volgen het voorbeeld van Peter Wisgerhof, die vorige week een handtekening zette onder een nieuwe verbintenis.

Twente legt na Wisgerhof ook twee beloften langer vast

De 21-jarige Bednarek is nu tot medio 2014 verbonden aan de Tukkers. De Poolse doelman speelde tot dusver één wedstrijd namens FC Twente: op 6 december in de Europa League tegen Helsingborgs IF (1-3). 'Ik ben blij dat de club vertrouwen in mij heeft en mij een nieuw contract heeft aangeboden', reageerde Bednarek op de clubwebsite.

'Dit is mijn vijfde jaar bij FC Twente en ik heb mij goed kunnen ontwikkelen sinds ik als jeugdspeler hier kwam. Komend seizoen is mijn doelstelling aansluiting te vinden bij de eerste selectie en een van de drie doelmannen te worden. Als jonge keeper weet ik dat ik geduld moet hebben.'

Pelupessy (20) speelde al zes keer in de hoofdmacht van FC Twente. Op 26 september maakte hij zijn debuut in het KNVB-bekerduel met RVVH (0-1). 'Ik zie dit contract als een volgende stap. Ik ben FC Twente dankbaar dat de club mij deze kans geeft, een teken dat ik op de goede weg ben.'

'Dit seizoen, waarin ik mijn debuut heb mogen maken, is voor mij een grote ontdekkingsreis geweest. Ik ben dit voetbaljaar begonnen bij Jong FC Twente en nu maak ik eigenlijk elke dag deel uit van de eerste selectie. Ik heb veel geleerd en die ervaringen neem ik allemaal mee om te slagen', besluit Pelupessy.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen