Twente bezorgt Drommel afscheid met zege ondanks wondergoal Goossens

FC Twente heeft het gedegradeerde ADO Den Haag zondag op de laatste speeldag in de Eredivisie getrakteerd op een nederlaag. De Tukkers kwamen terug van een 0-2 achterstand en boekten zo de eerste thuiszege sinds oktober. Het al uitgespeelde PEC Zwolle won in eigen huis van FC Groningen.

FC Twente
FC Twente
3 - 2
ADO Den Haag

Bij Twente-ADO stonden twee clubs tegenover elkaar die dit seizoen al klaar waren, maar nog wel voor een waardig einde wilden zorgen. ADO degradeerde donderdag door de nederlaag tegen Willem II (1-4) en Twente stortte in 2021 helemaal in na een sterke eerste seizoenshelft. De Tukkers wonnen in oktober voor het laatst een thuiswedstrijd en dat leek zondag weer niet te gebeuren. ADO opende namelijk de score via John Goossens, die de bal uit een corner in één keer in het doel krulde. De middenvelder van ADO sloeg kort daarna opnieuw toe. Bij de hoekschop had de afzwaaiende keeper Joël Drommel, die naar PSV vertrekt, al geen antwoord en dat had hij ook niet bij een afstandsschot van Goossens: 0-2.

Nog voor rust knokte Twente zich echter terug. Ramiz Zerrouki verrichtte het voorbereidende werk en liet basisdebutant Daan Rots de 1-2 binnentikken. Door een handsbal van Boy Kemper ging de bal vervolgens op de stip en zorgde Luciano Narsingh voor de gelijkmaker: 2-2. De thuisploeg kreeg in de tweede helft genoeg kansen op de 3-2 via onder anderen Rots, Gijs Smal en Queensy Menig. Pas in de slotfase viel de winnende goal voor Twente. Menig legde af op verdediger Dario Dumic, die ADO zo ook bij het seizoenslot geen punt gunde.

FC Twente Nederland

ADO Den Haag Nederland

PEC Zwolle
PEC Zwolle
1 - 0
FC Groningen

Waar PEC Zwolle eigenlijk nergens meer om speelde, werkte FC Groningen toe naar de start van de play-offs om een ticket voor de voorronde van de Conference League tegen FC Utrecht. Arjen Robben ontbrak bij de bezoekers, hij liet het duel met PEC lopen en hoopt er in de play-offs weer bij te zijn. PEC verloor de laatste drie wedstrijden, maar sloot het seizoen wel met een goed gevoel af.

Een sprankelende wedstrijd werd het niet. Na wat kansen voor PEC in de eerste helft kreeg Groningen vlak na rust een enorme mogelijkheid. Mo El Hankouri schoot echter naast. Pas in de slotfase was het PEC dat de score opende. Na een voorzet van Immanuel Pherai was het Groningen-verdediger Leonel Miguel die de bal ongelukkig in eigen doel werkte: 1-0.