Tweehonderdste Eredivisie-goal lonkt voor ADO

Reacties

● ADO Den Haag won tien en verloor veertien van de 33 thuiswedstrijden tegen FC Twente in de Eredivisie (G9).

Tweehonderdste Eredivisie-goal lonkt voor ADO

● ADO pakte acht punten uit de laatste vier Eredivisie-duels met FC Twente (W2, G2), evenveel als in de eerste negentien ontmoetingen deze eeuw (W2, G2, V15).

● ADO staat op 199 Eredivisie-doelpunten in het Kyocera Stadion; van de huidige selectie maakte Timothy Derijck er de meeste voor de Hagenaars in dit stadion (8).

● In de laatste zes competitieduels van ADO Den Haag vielen acht doelpunten in het laatste kwartier (3 van ADO, 5 van de tegenstander).

● Geen ploeg won dit seizoen minder thuisduels in de Eredivisie dan ADO Den Haag (2, gelijk met Cambuur en De Graafschap).

● Geen team pakte dit seizoen meer kaarten dan ADO (53 geel, 2 rood – gelijk met Heerenveen).

De Belg Timothy Derijck scoorde het vaakst in het Kyocera Stadion.
De Belg Timothy Derijck scoorde het vaakst in het Kyocera Stadion.

● Edouard Duplan (33) en Hakim Ziyech (41) creëerden dit seizoen meer kansen uit standaardsituaties dan alle andere Eredivisiespelers.

● De Tukkers maakten na de winterstop in acht wedstrijden even veel Eredivisie-goals als in de eerste seizoenshelft (17 wedstrijden): achttien keer.

● Twente ging sinds de winterstop van plaats 17 naar 12; de beste inhaalrace van een Eredivisie-team op plek 17 of 18 na zeventien speelronden was SC Enschede in 1959/60 (17e, geëindigd als 9e).

● René Hake is de eerste trainer sinds Steve McClaren (in september 2012) met vijf opeenvolgende Eredivisie-zeges als Twente-trainer.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.