Tweede testronde in Premier League brengt nieuwe besmettingen aan het licht

Reacties

Bij een tweede ronde van coronatesten binnen de Premier League zijn er twee nieuwe besmettingen aan het licht gekomen. Dat brengt het totaal aan positieve tests van deze week op acht.

Tweede testronde in Premier League brengt nieuwe besmettingen aan het licht
© Pro Shots

De clubs uit de Engelse Premier League mikken op 12 juni als datum om de competitie te herstarten, maar dit is alleen mogelijk als er in een veilige omgeving gevoetbald kan worden. De clubs werden het afgelopen maandag eens over een protocol voor aangepaste trainingen en competitieorganisator Premier League is begonnen met het afnemen van coronatesten.

Bij de eerste ronde werden er in totaal 748 spelers en trainers van bijna alle Premier League-clubs (exclusief Norwich City) onderworpen aan een coronatest. In zes gevallen was de uitkomst positief, zo werd eerder deze week al bekend. De Premier League brengt zaterdagavond naar buiten dat er bij de tweede ronde nog eens twee positieve tests zijn afgenomen.

In de tweede ronde werden op donderdag 21 en vrijdag 22 mei in totaal 996 spelers en personen uit de technische staf getest. De twee positieve tests werden afgenomen bij twee verschillende clubs. De personen die besmet zijn geraakt moeten nu minstens zeven dagen in zelfisolatie gaan. De zes personen die eerder al een positieve test afleverden werden in de tweede ronde (uiteraard) niet onderzocht.

Met inmiddels acht personen binnen de Premier League die besmet zijn geraakt met het coronavirus is het afwachten of de beoogde herstartdatum van 12 juni wel haalbaar is.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.