Twee goals in blessuretijd helpen Everton langs Spurs

Everton heeft in een krankzinnige slotfase een achterstand tegen Tottenham Hotspur omgebogen in een 2-1 zege. Pas in de negentigste minuut maakte Steven Pienaar de gelijkmaker, waarna Nikica Jelavic Goodison Park in extase bracht.

Clint Dempsey was de maker van het openingsdoelpunt in de confrontatie tussen de twee subtoppers. Hij kon vanuit de draai aannemen en zag zijn schot in de korte hoek belanden. Lang leek die treffer de vijfde competitiezege voor Tottenham Hotspur op rij te gaan opleveren.

Dat gebeurde niet omdat Everton zich nog één keer oprichtte. In de negentigste minuut lepelde Seamus Coleman de bal op het hoofd van de instormende Pienaar. De voormalige Ajacied kopte vervolgens raak met een krachtige inzet. Even daarvoor had Gylfi Sigurdsson namens de bezoekers nog de lat geraakt.

Waar die treffer al voor feest bij de Everton-supporters zorgde, werd het twee minuten in blessuretijd nog mooier. Invaller Apostolis Vellios zag hoe, met het nodige fortuin, Jelavic tegen de bal aanliep nadat de Griek hem onbedoeld had bediend met een omhaal. Het balcontact van Jelavic leidde wel tot de 2-1 en daarmee de zege.

Bij Everton viel John Heitinga vier minuten in blessuretijd in, terwijl bij Spurs Moussa Dembélé en Jan Vertonghen hun opwachting mochten maken. Door de verliespartij, de eerste in vijf duels, laat Tottenham na op de derde plaats naast Chelsea te komen. Everton achterhaalt de formatie van manager André Villas-Boas en deelt die vierde stek met West Bromwich Albion (en dus Tottenham).

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.