'Twee Engelse clubs haken af door twijfels over leeftijd Moukoko'

Reacties

Youssoufa Moukoko staat al jaren te boek als toptalent. In de jeugdelftallen reeg hij de doelpunten op speels gemak aaneen. De achttienjarige spits staat momenteel op zes goals en drie assists in veertien Bundesligawedstrijden dit seizoen. Er gaan echter geruchten dat Moukoko geen achttien jaar zou zijn, maar 22 jaar.

'Twee Engelse clubs haken af door twijfels over leeftijd Moukoko'
© Pro Shots

Begin januari kwam in het nieuws dat leeftijdsfraude een groot probleem is in Kameroen. Zo bleken 21 jeugdspelers ouder te zijn dan op hun paspoort vermeld staat. Volgens het Oostenrijkse medium Laola1 is ook de geboorteakte van Moukoko verkeerd doorgegeven en is hij niet in 2004 geboren, maar in 2000.

Het contract van Moukoko loopt komende zomer af, waardoor hij aanvankelijk een zeer gewild transfertarget was. Door de twijfels over zijn leeftijd zien clubs echter af van zijn komst. Volgens The Daily Mail waren onder meer Newcastle United en Chelsea geïnteresseerd in de diensten van Moukoko, maar zijn zij door de geruchten afgehaakt. Bronnen hebben dit nieuws ook aan BILD bevestigd.

De twijfels over de leeftijd van Moukoko speelt al jaren. In 2017 werden deze twijfels weggenomen door het districtskantoor van Hamburg Nord, die officieel bevestigde dat er 20 november 2004 op zijn geboorteakte staat. De discussie laaide echter weer op toen het Duitse medium Der Spiegel beweerde een andere geboorteakte te hebben gezien, gedeeld door de adoptievader van Moukoko. Publicatie van dit document is echter per wet verboden, waardoor er nog altijd onduidelijkheid heerst.

Spelersprofiel

Y. Moukoko


Geboortedatum:
20 november 2004
Leeftijd:
19
Geboorteplaats:
Yaoundé
Nationaliteit
Duitsland
Lengte:
1,79 m
Gewicht:
72 kg
Huidige club:
Borussia Dortmund
Nationaal team:
Duitsland Onder 21
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.