Twee duels bij Arsenal smaken naar heel veel meer voor ex-NAC'er Pablo Mari

Reacties

Door de uitbraak van het coronavirus heeft Pablo Mari zijn waarde voor Arsenal nog nauwelijks kunnen bewijzen, maar de voormalig verdediger van NAC Breda hoopt dat hij in de zomer in aanmerking komt voor een definitieve verhuizing naar de Engelse topclub.

Twee duels bij Arsenal smaken naar heel veel meer voor ex-NAC'er Pablo Mari
© Pro Shots

Arsenal huurt de 26-jarige Mari sinds januari van Flamengo en heeft in het contract een optie tot koop opgenomen. De verdediger had grootse plannen bij The Gunners, maar speelde pas twee wedstrijden, voordat het voetbal werd stilgelegd. Het is nog afwachten of het seizoen wordt afgemaakt en of Mari dus nog de kans krijgt om zich te laten zien, voordat Arsenal een beslissing moet nemen over de koopoptie.

© Pro Shots

Mari wacht gespannen af. 'Er zijn nog een hoop dingen die ik moet leren, maar ik denk dat mijn speelstijl erg goed kan zijn voor Arsenal', zegt de Spanjaard tegen Sky Sports. 'Ik hoop dat de club en ik het seizoen op een goede manier kunnen afmaken, zodat er een definitieve transfer uit komt rollen. We zullen zien wat er gaat gebeuren. Op het moment is het door het coronavirus natuurlijk erg lastig.'

Mari heeft het voordeel dat Mikel Arteta hem al goed kent. De twee kwamen elkaar tegen bij Manchester City, waar Arteta de assistent van Pep Guardiola was en Mari als aanstormend talent op de deur klopte. Een doorbraak bij City zat er niet in: Mari werd verhuurd aan Girona, NAC en Deportivo La Coruña, voordat hij een definitieve transfer naar Flamengo maakte. Als coach van Arsenal verleidde Arteta zijn landgenoot tot een nieuwe overstap op huurbasis.

Mari geniet van de samenwerking met Arteta. 'Hij heeft het tot dusver heel goed gedaan en ik ben heel blij dat ik met hem kan samenwerken', klinkt het. 'Hij heeft me geholpen met mijn zwakke punten en mijn sterke punten nog verder verbeterd. Ik hoop dat ik nog veel jaren met hem mag blijven werken.'

Spelersprofiel

Pablo Marí


Geboortedatum:
31 augustus 1993
Leeftijd:
30
Geboorteplaats:
Valencia
Nationaliteit
Spanje
Lengte:
1,93 m
Gewicht:
87 kg
Huidige club:
Monza
Bekijk hier al onze video's
Meer Pablo Marí
Meer over Pablo Marí
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.