Tv-analist Brooking vervangt zieke Roeder

Trevor Brooking maakt het seizoen af als coach van West Ham United. De voormalig international én Hammers-legende vervangt Glenn Roeder, die momenteel in het ziekenhuis verblijft. Roeder stortte eerder deze week in door een gestold bloedvaatje in zijn hersenen.

Tv-analist Brooking vervangt zieke Roeder

Alhoewel de toestand van Roeder stabiel is, komt hij dit seizoen niet meer in actie als manager. Brooking heeft als taak om West Ham via de laatste drie duels te behouden voor degradatie uit het Premiership. The Hammers staan op een degradatieplaats (de achttiende) met vier punten achterstand op Bolton Wanderers en vijf op Fulham.

'Dit leek ons de meest zinvolle oplossing om ervoor te zorgen dat de continuïteit, waarvoor Glenn en zijn assistenten hebben gezorgd, gewaarborgd blijft', verklaarde Brooking op de website van de Londenaren. 'We streven ernaar het momentum in stand te houden, dat ons de laatste acht duels vijftien punten heeft opgeleverd.'

Het programma is zwaar, maar niet onoverkomelijk. West Ham moet op bezoek bij Manchester City en Birmingham City en speelt thuis tegen Chelsea.

Eén van de belangrijkste beslissingen die Brooking zal moeten nemen, is of hij Paolo Di Canio zal terughalen bij de selectie. De Italiaan speelde geen minuut meer sinds hij in februari Roeder bekritiseerde. Brooking is de laatste jaren ook werkzaam als analist bij BBC-tv.

Bekijk hier al onze video's