TV-jackpot voor Almere City, meevaller voor Volendam

Reacties

De promotie naar de Eredivisie heeft uiteraard ook financiële gevolgen voor Almere City FC. De inkomsten van de club uit Flevoland zullen flink stijgen. Een belangrijke stijging zit in de televisiegelden, die ten opzichte van de Keuken Kampioen Divisie aanzienlijk omhoog gaan.

TV-jackpot voor Almere City, meevaller voor Volendam
© Pro Shots

De televisiepot van de Eerste Divisie is veel kleiner dan die van de Eredivisie. De KKD-clubs moeten het doen met een fractie van het bedrag dat de Eredivisie-clubs mogen verdelen. Almere City moest het afgelopen seizoen doen met slechts een paar ton aan mediagelden.

De entree in de Eredivisie levert Almere dan ook de televisiejackpot op. De club komt logischerwijs op plek achttien van de tv-ranglijst terecht, maar dat levert wel 2,2 miljoen euro op. Dat is dertig procent van de totale begroting van afgelopen jaar, die 7,5 miljoen bedroeg.

De post televisiegelden op de jaarrekening van Almere stijgt zo met zeker anderhalf miljoen. De totale begroting gaat naar verwachting naar zo'n 11 miljoen. Dat is meer dan clubs als RKC Waalwijk, Excelsior en FC Volendam dit seizoen te besteden hadden.

Volendam
De degradatie van FC Emmen en de entree van Almere zorgt wel voor een lichte meevaller voor Volendam. De club stond afgelopen seizoen op plek achttien van de tv-ranglijst, met twee miljoen aan mediagelden. Volendam stijgt komend jaar een plekje en krijgt dus niet 2,2 miljoen, maar 2,3. Dat is net zo veel als Excelsior en Go Ahead.

Bekijk hier al onze video's
Meer Almere City FC
Meer over Almere City FC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.