'Turkse De Ligt' negeert Bayern en kiest voor Schalke 04

Reacties

Schalke 04 heeft Bayern München afgetroefd in de strijd om het Turkse toptalent Ozan Kabak. De negentienjarige verdediger komt voor 15 miljoen euro over van VfB Stuttgart.

'Turkse De Ligt' negeert Bayern en kiest voor Schalke 04

Kabak staat bekend als het grootste verdedigende talent uit Turkije in jaren. Hij brak vorig jaar door bij Galatasaray, waar hij de jeugdopleiding doorliep. In zijn vaderland werd Kabak vergeleken met Matthijs de Ligt, vanwege zijn imponerende postuur en volwassen spel.

De verdediger stapte in januari voor 11 miljoen euro over naar Stuttgart, dat in de nacompetitie kopje onder ging en volgend seizoen in de Tweede Bundesliga speelt. In navolging van Benjamin Pavard, die bij Bayern München heeft getekend, verlaat Kabak de club.

Schalke 04 betaalt de afkoopsom die was opgenomen in het contract van Kabak. De afgelopen dagen meldden Duitse media dat ook Bayern München bereid was 15 miljoen euro voor het Turkse pareltje neer te leggen, maar Kabak heeft Der Rekordmeister teleurgesteld.

'We zijn erg blij dat we het voor elkaar hebben gekregen dat een van de grootste talenten uit Europa voor Schalke 04 heeft gekozen', aldus sportief directeur Jochen Schneider, die het niet kan nalaten te refereren aan de interesse van Bayern. 'Hoewel er welbekende concurrentie was, heeft Kabak bewust voor onze club gekozen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.