Turkije vernedert Griekenland in Piraeus

Griekenland-Turkije 1-4

Turkije heeft Griekenland in Piraeus een gevoelig pak slaag gegeven. De beladen wedstrijd kantelde na een vlotte Griekse voorsprong volledig in het voordeel van de gasten, die nu de enigen zijn zonder puntverlies in Groep C van de EK-kwalificatie. Doelman Antonis Nikopolidis blunderde opzichtig.

Angelos Charisteas, die met een hamstringblessure kampte, verscheen toch gewoon aan de aftrap. In de vijfde minuut leek Sotirios Kyrgiakos een mooie avond voor de Europees kampioen in te leiden door de 1-0 te maken. Van links schoot hij laag raak in de verre hoek.

Daarna was het volledig Turkije dat de klok sloeg. De Turken hadden veel meer balbezit en kregen veel meer kansen. Tuncai zorgde voor de gelijkmaker na bijna een half uur spelen. Hij rondde een voorzet van Sabrı Sarioglu af.

Na rust volgde de genadeklap. Via Gökhan Ünal, Tümer Metin en Gökdeniz Karadeniz liep Turkije uit naar een grote zege op de aartsrivaal. De ploeg van Fatih Terim is met twaalf uit vier een eind op weg naar het EK in 2008. Griekenland behoudt de tweede plaats ondanks het eerste puntverlies.Noorwegen-Bosnië Herzegovina 1-2Noorwegen heeft de kans laten liggen aan te sluiten bij Griekenland. In Oslo kregen de Scandinaviërs kansen zat om Bosnië te verslaan. Maar wie er eentje verzilvert in achttien doelpogingen, legt het af als de tegenstander twee keer toeslaat in acht mogelijkheden.

Bosnië maakte het verschil in de eerste helft. Zvjezdan Misimovic verraste met een geweldige vrije trap van afstand. Zlatan Muslimovic voerde de marge op in het duel dat tijdelijk gestaakt werd door het vele vuurwerk uit het vak waar de aanhang van Bosnië zat.

Na rust deed Noorwegen via John Carew vlot wat terug. De grote spits benutte een strafschop nadat Morten Gamst Pedersen was neergehaald. Maar in de resterende veertig minuten bleef de gelijkmaker uit.Moldavië-Malta 1-1Malta leek even op weg naar een tweede overwinning op rij in de EK-kwalificatiereeks in Groep C. In de 73ste minuut zette George Mallia de gasten op voorsprong. Hij schoot via de onderkant van de lat raak. Vijf minuten voor tijd maakte Alexandru Epureanu met een kopbal gelijk. Vlak daarna kregen Serghei Dadu (Mol) en Luke Dimech (Mal) rood voor een opstootje voor het doel. Malta blijft vijfde, Moldavië blijft laatste.