Tuchel voedt geruchten over Chelsea-transfer Dembélé

Reacties

Thomas Tuchel is zeer gecharmeerd van Ousmane Dembélé. Een hereniging tussen de Chelsea-manager en de buitenspeler die gaat vertrekken bij Barcelona lonkt.

Tuchel voedt geruchten over Chelsea-transfer Dembélé
© Pro Shots

Tuchel en Dembélé werkten in het seizoen 2016/17 samen bij Borussia Dortmund. De nu 24-jarige Fransman ontwikkelde zich toen stormachtig en verdiende na één seizoen in Duitsland al een toptransfer naar Barcelona. Hij werd als beoogde opvolger van Neymar voor minstens 140 miljoen euro weggekocht door de Catalanen.

'Het was maar één jaar, maar het had langer moeten zijn. Ik moest vertrekken en hij besloot te vertrekken', zei Tuchel vrijdag tijdens zijn persconferentie op weg naar de clash met Tottenham Hotspur over zijn samenwerking met Dembélé. 'Hij is een erg goede speler en ik heb het geluk gehad dat ik met hem samen mocht werken bij Dortmund.'

Tuchel vertelde dat hij later nog regelmatig contact heeft gehad met zijn voormalige pupil, bijvoorbeeld als Dembélé vanwege interlandverplichtingen in Frankrijk was in de periode dat de Duitser trainer was bij Paris Saint-Germain. Tuchel draaide er niet omheen een zwak te hebben voor Dembélé toen hij gevraagd werd naar de recente geruchten. Chelsea zou een van de clubs zijn die de dribbelaar wil overnemen van Barça.

Barça maakte donderdag bekend dat het de wens is om Dembélé zo snel mogelijk te verkopen. Gesprekken over een contractverlenging hebben niets opgeleverd ondanks de vele pogingen die de club gedaan heeft. Zo kan de aanvaller na dit seizoen transfervrij vertrekken. De Spaanse topclub zou deze maand nog zo'n negentien miljoen euro verlangen voor Dembélé. 'Ik weet niet waarom hij in deze situatie zit. Ik ken de details niet, dus laat ik er verder maar niets meer over zeggen', sloot Tuchel af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.