Tuchel tempert euforie: 'Ik zie Chelsea als de nummer vier'

Reacties

Hoewel Chelsea vorig seizoen de Champions League won en zich afgelopen week versterkte met Romelu Lukaku ziet manager Thomas Tuchel zijn ploeg absoluut niet als de favoriet voor de landstitel.

Tuchel tempert euforie: 'Ik zie Chelsea als de nummer vier'
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
3 - 0
Crystal Palace
Crystal Palace

'Ik zie ons als de nummer vier op het lijstje, we moeten ervoor zorgen dat we de achterstand op de eerste drie plaatsen verkleinen', sprak Tuchel zaterdag voor de camera van Sky Sports na de 3-0 overwinning op Crystal Palace tijdens de eerste speelronde.

'Dit is de Premier League, een heel zware competitie. Wij hebben de rol van jager en we jagen op Liverpool, Manchester City en Manchester United. Dat zal week in, week uit moeten gebeuren. Vandaag hebben we een goede eerste stap gezet.'

Volgens Tuchel wil het Champions League-succes nog niet zeggen dat zijn ploeg automatisch een titelkandidaat is. 'We gingen die wedstrijden in als underdog. Het is een heel andere competitie. We haalden een superhoog niveau, maar de realiteit is dat we vorig seizoen de hulp nodig hadden van Tottenham Hotspur om vierde te worden.'

Tuchel volgde in januari de weggestuurde clubicoon Frank Lampard op bij Chelsea. Van zijn eerste 32 duels zette de Duitser er liefst twintig in winst om.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.