Tuchel bereidt zich aan opgeruimd bureau voor op 'toptrainer' Alonso

Reacties

Voor de topper tegen Bayer Leverkusen heeft Bayern München-trainer Thomas Tuchel zich niet optimaal kunnen voorbereiden – zijn spelers waren zo goed als allemaal weg. Dat gaf de coach wel tijd voor andere dingen.

Tuchel bereidt zich aan opgeruimd bureau voor op 'toptrainer' Alonso
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
2 - 2
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

Aan de Säbener Straße, waar de club traint, waren 'meer trainers dan spelers', aldus Tuchel, wiens kwinkslag waarheidsgetrouw was: van de A-selectie waren enkel Leon Goretzka, Bouna Sarr, Sven Ulreich en Manuel Neuer in München achtergebleven: twee veldspelers en twee doelmannen, van wie eentje nog niet helemaal fit. Wat doet een trainer in die weken?

'Ik heb mijn bureau opgeruimd', verklapte Tuchel aan Kicker, 'en ik heb nog wat dingen afgehandeld waar ik normaal niet aan toe kom. En we hebben al over de winter gesproken.' 'We' is in dit geval Tuchel en Christoph Freund, die per 1 september in dienst is getreden als technisch directeur bij Der Rekordmeister.

Januari is nog ver, eerst wacht dus Leverkusen. Tuchel geeft hoog op over zijn tegenstrever in de vijandelijke dug-out, Xabi Alonso. 'Als speler kon je wel al bedenken dat hij een goede trainer ging worden, en nu laat-ie dat zien ook. Ik heb veel over voetbal geleerd door naar Xabi Alonso te kijken. Hij leidde zijn middenveld altijd met een natuurlijk aura. Dat hij een toptrainer is, dat verrast me niet. Ik kijk ernaar uit om kennis te maken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.