Tsjechië zonder Nedved en Galásek

Pavel Nedved en Tomás Galásek ontbreken tegen Nederland. Voor beiden staat een knieblessure de Tsjechische start van de WK-kwalificatie in de weg.

Tsjechië zonder Nedved en Galásek

Pavel Nedved zit niet in de selectie van bondscoach Karel Brückner vanwege een knieblessure die hij opliep op het Europese kampioenschap in Portugal. De aanvallende middenvelder was op de weg terug en speelde vorige week met zijn club Juventus ook tegen Djurgårdens IF. Maar na dat duel in de voorronde van de Champions League kreeg Nedved te maken met een terugslag die hem de interland tegen Nederland kost.

Met de afzegging vanwege de blessure blijft Nedveds toekomst als international nog ongewis. De Tsjech overweegt een einde te maken aan zijn interlandcarrière. Hij krijgt door het fysieke ongemak extra tijd een besluit te nemen.

Bondscoach Karel Brückner kan ook niet beschikken over Tomás Galásek. De Ajacied raakte op de training geblesseerd aan zijn knie. De middenvelder, die ontbrak in het duel met NAC Breda, staat minimaal twee weken aan de kant. Karel Poborsky, die op 100 interlands staat, is nog wel van de partij. De routinier zinspeelde na het EK op een vertrek.

Nederland speelt op woensdag 8 september in de Amsterdam Arena tegen Tsjechië. Voor beide landen is het de start van de kwalificatie voor het WK in 2006. Selectie Tsjechië:Doel: Jaromir Blazek, Petr Cech, Antonin Kinsky.Verdediging: René Bolf, Zdenek Grygera, Tomas Hübschmann, Marek Jankulovski, Martin Jiránek, David Rozehnal, Tomas Ujfalusi.Middenveld: Karel Poborsky, Tomas Rosicky, Rudolf Skacel, Roman Tyce, Stpan Vachousek.Aanval: Milan Baros, Marek Heinz, Jan Koller, Vratislav Lokvenc.

Bekijk hier al onze video's