Tsjechië ontslaat bondscoach en schorst zes spelers

Het dondert in Tsjechië. Enkele uren nadat Tomas Ujfalusi zijn afscheid als international had aangekondigd, ontsloeg de voetbalbond (CMFS) Petr Rada als bondscoach en schorste de bond zes internationals.

Tsjechië ontslaat bondscoach en schorst zes spelers

Rada was in augustus 2008 aangetreden als bondscoach als opvolger van Karel Brückner. Met hem op de bank presteerden de Tsjechen teleurstellend. Vorige woensdag verloren ze in Praag met 2-1 van Slowakije. En in Groep 3 van de Europese WK-kwalificatie bezet Tsjechië de vierde plaats, al is het land nog niet uitgeschakeld. De bond benoemde nog geen opvolger voor Rada. De bond besloot woensdag tevens zes internationals tijdelijk te verbannen uit de nationale selectie. Tomas Ujfalusi, Milan Baros (foto), Radoslav Kovac, Martin Fenin, Marek Matejovsky en Václav Sverkos moeten allen boeten, omdat ze vorige woensdag na de nederlaag tegen Slowakije in een restaurant waren met enkele prostituees in hun gezelschap. Twee tabloids publiceerden foto's van het 'feestje', zoals de CMFS het samenzijn noemde.

De schorsing geldt vooralsnog totdat in juni een nieuw bondsbestuur aantreedt. Het zestal mist hierdoor alleen het vriendschappelijke duel met Malta op 5 juni. Uitgezonderd Ujfalusi is Baros de meest ervaren international met 73 interlands. Hij begon tegen Slowakije in de basis, net als Kovac (30 interlands). Fenin (10) kwam als invaller binnen de lijnen, terwijl Sverkos (7) en Matejovsky (13) het gehele duel toekeken.

Bekijk hier al onze video's