Tsjechië klopt Andorra, Oranje onder druk

Tsjechië-Andorra 8-1Tsjechië is zeker tot kwart over tien vanavond koploper in Groep 1. De ploeg van Karel Brückner had zoals verwacht weinig moeite om Andorra te verslaan. In Liberec brachten Vratislav Lokvenc en Jan Koller, de twee reuzen in de spits, het thuisland op 2-0. Gabi Riera deed verrassend wat terug maar nog voor de pauze herstelde Vladimir Smicer de verhoudingen.

Na de pauze scoorde Ajacied Tomás Galásek uit een strafschop. Het was zijn eerste treffer in 43 interlands. Milan Baros, Tomas Rosicky en opnieuw Lokvenc bezorgden Andorra vervolgens verreweg de grootste nederlaag in deze WK-kwalificatiereeks. En met achttien punten uit zeven duels houdt Tsjechië de druk op Nederland, dat Roemenië treft, hoog.

Armenië-Macedonië 1-2
Onderin Groep 1 boekte Macedonië zijn tweede overwinning. In Erevan was Goran Pandev de grote man. De 21-jarige middenvelder van Lazio Roma maakte beide doelpunten voor Macedonië, de eerste uit een strafschop, de tweede via een normale veldgoal. Pandev staat nu op negen goals in negentien interlands. Ajacied Edgar Manucharyan viel in de 51ste minuut in en had maar drie minuten nodig om de spanning terug te brengen. Macedonië hield echter stand.