Trieste avond Feyenoord krijgt passend slot

Feyenoord beleefde in Noord-Frankrijk een avond om snel te vergeten, al zal dat gezien het bizarre wedstrijdverloop niet gaan. De Rotterdammers speelden een verloren wedstrijd met alleen maar dieptepunten tegen het veel sterkere AS Nancy (3-0).

Trieste avond Feyenoord krijgt passend slot

Geheel in de stijl van het optreden van alles dat Feyenoord vertegenwoordigde, eindigde het duel voor een handvol toeschouwers ruim een half uur te laat. Scheidsrechter Espen Berntsen zag zich genoodzaakt de wedstrijd tijdelijk te staken door traangasdampen op het veld.

Terwijl vrijwel iedereen het stadion al had verlaten in de veronderstelling dat de staking definitief was, ging de bal weer rollen. In een mum van tijd kreeg Feyenoord net zo makkelijk als eerder aan de andere kant een strafschop na een onschuldige tackle op Stein Huysegems. Pierre van Hooijdonk miste, zoals hij voor de lange onderbreking ook alleen voor de keeper had gefaald.

Het waren de enige twee kansen voor Feyenoord, dat op het veld machteloos, tandeloos en hopeloos opereerde. Op de tribunes lag een deel van de aanhang bovendien voortdurend overhoop met de politie, die uiteindelijk greep naar traangas om de controle te herwinnen.

De doelpunten verdienden ook al geen schoonheidsprijs. De 1-0 was een van richting veranderd schot, de 2-0 een schlemielige eigen goal van André Bahia en de 3-0 een benutte maar veel te gemakkelijk gegeven penalty. Bovendien scoorde Royston Drenthe nog een onnodige rode kaart.

Afhankelijk van wat de UEFA nog voor staartje in petto heeft, bepaalt Feyenoord op het veld zijn eigen lot. Als de ploeg van Erwin Koeman op de slotdag wint van Wisla Kraków, overwintert het gewoon in de UEFA Cup. Bij ieder ander resultaat is het Europese avontuur voorbij.

Bekijk hier al onze video's