Mike Trésor en Loïs Openda hebben een grote bijdrage geleverd aan de ruime EK-kwalificatiezege van België Onder-21 tegen de leeftijdsgenoten uit Duitsland. Met twee goals vestigde Mike Trésor nog maar eens extra de aandacht op zich terwijl Openda met onder meer een goal ook een cruciale rol had.

België O21
België O21
4 - 1
Duitsland O21

Trésor heeft volgens verschillende Belgische media weinig te klagen over belangstelling. De 21-jarige middenvelder van Willem II zou onder meer de stap naar Hellas Verona, Leeds United en Wolverhampton Wanderers kunnen maken nadat Willem II hem het afgelopen seizoen tot medio 2023 vastlegde. De Tilburgers zagen dinsdagmiddag hoe Trésor zijn prijskaartje nog maar eens opschroefde. Hij opende in de negentiende minuut de score tegen Duitsland Onder-21. Dat deed hij door een vrije trap feilloos binnen te schieten. Een vrije trap die hij kreeg, omdat Amos Pieper Vitesse-spits Openda naar de grond haalde. Pieper kreeg daarvoor ook nog eens een rode kaart.

Hoewel de Duitse beloften dus met tien man verder moesten, kwamen zij voor de rust nog wel op 1-1. Lukas Nmecha, speler van Anderlecht, benutte een strafschop en zette zijn ploeg weer naast de Belgen, die na rust alsnog met succes de man-meer-situatie wisten uit te spelen.

In de tweede helft was België namelijk een maatje te groot voor Duitsland. Na vijf minuten zorgde Charles de Ketelaere voor de 2-1, waarna het Eredivisie-gehalte nog maar eens fors toenam in de Belgische productie. Openda kreeg namelijk een penalty terwijl de overtreding buiten het strafschopgebied werd gemaakt. Trésor had daar geen boodschap aan en schoot de strafschop kalm in de hoek.

Waar Openda dus al een vrije trap en een penalty versierde voor Trésor, daar was het slotakkoord voor de Vitesse-aanvaller zelf. De twintigjarige aanvaller bepaalde de 4-1 eindstand door de bal simpel binnen te tikken. Door die klinkende zege neemt België Onder-21 de koppositie in Groep 9 van het EK-kwalificatietoernooi over van de Duitsers.