Trendbreuk geconstateerd bij Ten Hag en United: 'Dit is pas het begin'

Reacties

Manchester United-manager Erik ten Hag wordt in Britse media geprezen na de gewonnen League Cup-finale tegen Newcastle United. De Nederlander sprak na de cupwinst ook over zijn eerdere diner met Sir Alex Ferguson, die zondag in de kleedkamer werd uitgenodigd door Ten Hag.

Trendbreuk geconstateerd bij Ten Hag en United: 'Dit is pas het begin'
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
2 - 0
Newcastle United
Newcastle United

Ten Hag pakte het in de jacht op de League Cup anders aan dan zijn voorgangers (en collega-managers), stelt Manchester Evening News: 'Ten Hag zag een kans om drie maanden voor het einde van het seizoen de prijzendroogte bij United te beëindigen. In een tijdperk waarin managers een gebrek aan respect tonen voor de bekercompetities heeft Ten Hag laten zien waarom die toernooien wel degelijk serieus genomen moeten worden.'

'Ten Hag heeft de club volledig getransformeerd, zozeer zelfs dat hij in een mum van tijd een einde heeft gemaakt aan hun periode van zes jaar zonder prijzen', aldus de regionale krant. United is ook nog actief in de FA Cup en de Europa League. 'In de FA Cup heeft United nu een gunstige loting tegen West Ham en na de uitschakeling van Barcelona hoeven ze in Europa voor niemand meer bang te zijn', schrijft Manchester Evening News. In de Premier League staan The Mancunians derde. 

Inspiratiebron
Na de finale op Wembley was er een innige omhelzing tussen Ferguson en Ten Hag. De illustere Schotse oud-manager van United zat vorige week met Ten Hag aan tafel voor een diner. 'De ontmoeting laat zien dat hij nog altijd heel betrokken is bij United. We kunnen allemaal nog veel van hem leren. Ferguson is een enorme inspiratiebron voor ons allemaal. Het is een eer voor mij om met hem van gedachten te kunnen wisselen. Hij is ook een gelukkig man vanavond', aldus Ten Hag.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bij Manchester United hopen ze dat de winst van de League Cup de ploeg inspireert om meer zilverwaar binnen te halen. 'Dit is pas het begin', schreef de club op Twitter bij een foto van Ten Hag met de League Cup in zijn handen. Eerder op de avond kwam de social media-afdeling van de Engelse recordkampioen al met een andere boodschap aan de achterban: 'Het Erik ten Hag-tijdperk is begonnen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.