Trefzekere Van Nistelrooy met Málaga op derde plek

Málaga heeft in de Primera División de derde plaats overgenomen van Valencia. De ploeg van trainer Manuel Pellegrini won thuis eenvoudig van Racing Santander (3-0), dat bijna de hele wedstrijd met tien man speelde.

In de derde minuut kreeg Francis Pérez namelijk direct rood na een overtreding op José Salomón Rondón, waardoor de nummer negentien al snel wist dat het een moeilijke klus zou worden. Met een man meer duurde het tot de 22ste minuut voordat Málaga op voorsprong kwam, Isco was de maker van het doelpunt.

In de 64ste minuut besliste Santi Cazorla de wedstrijd definitief in het voordeel van de thuisclub toen hij voor de 2-0 zorgde. Daar bleef het niet bij in La Rosaleda. Ruud van Nistelrooy, die na een klein uur als invaller in het veld was gekomen, bepaalde zes minuten voor tijd de eindstand op 3-0 in het voordeel van Málaga.

Door de overwinning heeft Málaga nu vijftig punten uit 31 wedstrijden, waardoor het nu op derde plek staat. Racing blijft negentiende met hetzelfde puntenaantal als hekkensluiter Sporting Gijón. Foto: VI Images