Treffers Ronaldo houden zegereeksen van Real intact

Real Madrid heeft zaterdagavond een zwaarbevochten zege geboekt op bezoek bij Real Betis (2-3). Met twee goals had Cristiano Ronaldo een groot aandeel in de elfde overwinning op rij en tevens de elfde uitzege op rij.

Treffers Ronaldo houden zegereeksen van Real intact

Na tien minuten was duidelijk dat Real geen gemakkelijke avond zou krijgen. Jorge Molina mocht van geluk spreken dat hij zijn handsbal over het hoofd werd gezien, waarna hij de openingstreffer liet aantekenen.

Halverwege het eerste bedrijf werd Gonzalo Higuaín weggestuurd door Mesut Özil. De Argentijn schatte het voorbereidende werk op waarde en schoot snoeihard raak in de korte hoek. De 1-1 bleek tevens de ruststand. Na de onderbreking zette Ronaldo Real al snel op voorsprong. Marcelo was de aangever. Ook dit keer kon De Koninklijke de voorsprong niet vasthouden. Door een dramatische balaanname bediende Alvaro Arbeloa onbedoeld tegenstander Jefferson Montero, die met een hard schot het gestuntel afstrafte.

Wie anders dan Ronaldo bracht Real alsnog het volle pond. Met zijn 32ste competitietreffer in 26 optredens zorgde hij voor opluchting. Zijn kopbal werd eerst nog gered door doelman Fabricio, maar die had geen antwoord op de rebound. In de slotfase verzuimde Ronaldo ook nog eens zijn derde van de avond te maken, maar Real bleef wel overeind.

Door de zege bedraagt het gat met achtervolger Barcelona inmiddels al dertien punten. De Catalaanse grootmacht kan de marge van tien zondag weer herstellen door bij Racing te winnen. De zege was tevens een opsteker voor coach José Mourinho, hij zat voor de honderdste keer op de bank in een officiële wedstrijd van Real.

De Portugese coach kroop met Real wel door het oog van de naald: twee ogenschijnlijke handsballen in het zestienmetergebied werden over het hoofd gezien door de arbitrage.

De zegereeks van elf competitiewedstrijden is een fraaie prestatie van Real, maar de reeks overwinning op vreemde bodem is zo mogelijk nog imposanter. De drie punten van vanavond betekenen alweer de elfde uitzege op rij. Ter illustratie: de laatste keer dat er op vreemde bodem punten werden verloren door Ronaldo & co was op 21 september bij Racing (0-0). Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's