Treffers Boymans niet voldoende voor winst Willem II

Willem II heeft in de eerste wedstrijd na de degradatie uit de Eredivisie genoegen moeten nemen met een punt. De streekderby tegen FC Den Bosch eindigde in 2-2.

Ruud Boymans vond deze zomer onderdak bij Willem II, dat hem na een weinig succesvol verblijf bij NEC op huurbasis overnam van AZ. De aanvaller wilde zijn plezier weer terugvinden.

Getuige zijn eerste officiële optreden voor Willem II heeft Boymans dat gedaan. Want al na zes minuten opende hij de score in Tilburg. Op aangeven van Niek Vossebelt was een van zijn eerste balcontacten goed voor de 1-0.

Voor een overwinning was het niet voldoende. De Brabantse derby tegen FC Den Bosch eindigde onbeslist. Benjamin van den Broek leek met zijn gelijkmaker in de 33ste minuut de laatste te zijn die in Tilburg tot scoren kwam.

Maar in de slotfase zette Boymans Willem II andermaal op voorsprong, maar opnieuw was de voorsprong niet besteed aan de Tilburgers. Furghill Zeldenrust bepaalde in de 89ste minuut de eindstand op 2-2.