Transfervrije Pocognoli gelinkt aan terugkeer naar Eredivisie

Reacties

Sébastien Pocognoli heeft met een uitgebreide boodschap op social media afscheid genomen van Standard Luik, waar zijn contract donderdag werd ontbonden. De linksback is nu transfervrij op te pikken en staat volgens Het Nieuwsblad in de belangstelling van een club uit de Eredivisie.

Transfervrije Pocognoli gelinkt aan terugkeer naar Eredivisie
© Pro Shots

Het is niet bekend welke vereniging interesse heeft in de 32-jarige Pocognoli, die tussen de zomer van 2007 en januari 2010 in Nederland al voor AZ uitkwam. Met die ploeg werd hij in het seizoen 2008/09 kampioen. Pocognoli keerde hierna terug naar Standard Luik, waar hij al in de jeugdopleiding had gezeten, en kwam ook na avonturen in Duitsland en Engeland weer in Wallonië terecht.

Pocognoli kreeg de aanvoerdersband bij Standard, maar verloor vorig seizoen zijn basisplaats. Na een heupoperatie kwam hij niet meer in de plannen van Michel Preud'homme voor en dit voetbaljaar kwam Pocognoli tot geen enkele competitiewedstrijd in het eerste elftal. Sterker nog: hij zat alleen bij de openingswedstrijd tegen Cercle Brugge bij de wedstrijdselectie. Pocognoli bleef toen negentig minuten op de bank zitten.

Nu zijn contract is ontbonden, wil Pocognoli het voetbalgeluk terugvinden. 'De laatste maanden werd ik geconfronteerd met het ergste van het voetbal', schrijft hij in zijn afscheidsboodschap aan de fans. 'Ik heb geprobeerd om door te gaan. Voor jullie. Voor mijn familie en voor mijn zoontje. Maar op 31 december 2019 was het tijd om een einde te maken aan deze situatie. Elk einde is een nieuw begin, dat was ook mijn wens voor 2020.' Nu is het afwachten waar Pocognoli zijn loopbaan gaat vervolgen. Naast de interesse van een Eredivisie-club wordt er ook gesprokken over belangstelling van Lommel.

Bekijk hier al onze video's
Meer S. Pocognoli
Meer over S. Pocognoli
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.