Transfervrije Basaçikoglu maakt fraaie promotie binnen Turkije

Reacties

Bilal Basaçikoglu heeft ruim een maand na zijn vertrek bij Kayserispor een nieuwe club gevonden. De aanvaller gaat per direct aan de slag bij Trabzonspor, de huidige nummer drie van de Süper Lig.

Transfervrije Basaçikoglu maakt fraaie promotie binnen Turkije
© Pro Shots

De 24-jarige Basaçikoglu brak in Nederland door bij SC Heerenveen en verdiende medio 2014 een transfer naar Feyenoord, dat zo'n 3,5 miljoen euro voor hem betaalde. In Rotterdam-Zuid slaagde de buitenspeler er niet in uit te groeien tot een vaste waarde, waarop hij in de zomer van 2018 koos voor Kayserispor.

Bij Kayserispor knokte Basaçikoglu zich wel in de basis, maar hij miste een groot deel van het seizoen vanwege een blessure. Uiteindelijk was de linksbuiten in 26 officiële duels goed voor drie goals en een assist. Dit seizoen was hij in elf competitieduels goed voor drie assists, voordat de aanvaller begin december disciplinair geschorst werd en uiteindelijk zijn contract liet ontbinden.

Hoewel Basaçikoglu lang niet altijd basisspeler was bij hekkensluiter Kayserispor, heeft hij nu toch een mooie transfer te pakken. Trabzonspor is bezig aan een ijzersterk seizoen en staat knap derde op vijf punten van koploper Sivasspor. Bekende spelers als José Sosa, John Obi Mikel, Daniel Sturridge en Alexander Sørloth staan onder contract bij Trabzonspor.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer B. Başaçıkoğlu
Meer over B. Başaçıkoğlu
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.