Transfermarkt in Oekraïne, Rusland en Turkije langer open

Reacties

Het einde van de transferperiode is in zicht, maar dat is niet overal het geval. Om duidelijkheid te verschaffen heeft Voetbal International een overzicht gemaakt van de deadlines in de verschillende landen om ons heen.

Transfermarkt in Oekraïne, Rusland en Turkije langer open

Vrijwel in elk land sluit de markt vannacht om 0.00 uur. Toch zitten er uitzonderingen tussen. Zo heeft Turkije de deadline maandag 3 februari om 16.00 uur liggen, terwijl in Rusland (tot 24 februari) en Oekraïne (1 maart) nog veel langer gehandeld kan worden. Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië en Spanje sluiten wel allemaal vrijdag, maar niet op hetzelfde tijdstip.

Zo moeten de transfers in Duitsland al om 18.00 uur afgerond zijn, terwijl de Italiaanse clubs tot 23.00 uur hebben om zaken te doen. In bijvoorbeeld België, Engeland, Frankrijk en Spanje sluit de markt net als hier om 0.00 uur (Nederlandse tijd).

Werkwijze
In het internationale voetbal worden transfers in het FIFA Transfer Matching System verwerkt, waarin de clubs alle belangrijke gegevens zetten. Uiteindelijk komt de aanvraag voor een overgang inclusief alle bijbehorende stukken bij de KNVB terecht. De bond moet vervolgens vóór 0.00 uur het International Transfer Certificate (ITC) aanvragen bij de andere bond. Als alle gegevens er juist in staan, is dat met een minuut gelukt.

Voor nationale transfers heeft de KNVB ook alle stukken voor middernacht nodig. De bond hoeft dan echter geen ITC aan te vragen, in tegenstelling tot bij internationale transfers. Mist er één document, dan komt de transfer dus niet rond.

Uiteraard kunnen transfervrije spelers altijd later nog een handtekening zetten onder een verbintenis. Zij zijn vanaf de ontbinding of het verlopen van hun contract vrij om te gaan en staan waar ze willen en niet meer gebonden aan de transferdeadline.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.