Transferdagboek 24/06: Aké, Gray, Brozovic en Cancelo

Reacties

De transferzomer van 2017 kan weleens historisch worden. Premier League-clubs zijn rijker dan ooit, de Bundesliga profiteert van een nieuwe televisiedeal en ook AC Milan, Internazionale en Barcelona hebben al investeringen in de selectie aangekondigd. In het Transferdagboek volgen we alles op de voet. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks op meerdere momenten in deze rubriek.

Transferdagboek 24/06: Aké, Gray, Brozovic en Cancelo

AFC Bournemouth zou volgens The Sun daad bij het woord voegen en een bod gaan doen op Nathan Aké. De 22-jarige verdediger werd afgelopen seizoen verhuurd door Chelsea, maar na een half jaar ook weer teruggehaald. Bournemouth beviel Aké wel en de club maakte al snel kenbaar dat ze de verdediger graag weer zouden willen overnemen. Volgens de Engelse boulevardkrant heeft Bournemouth 23 miljoen euro voor hem over.

Ronald Koeman wil met Everton weer een slag slaan op de transfermarkt. Volgens The Liverpool Echo is de Engelse club in gesprek met Burnley over de transfer van Andre Gray. De 25-jarige spits scoorde afgelopen seizoen negen keer in de Premier League. Koeman zou erg gecharmeerd zijn van Gray, die nog een jaar onder contract staat bij Burnley. Zijn club zou open staan voor aanbiedingen. Everton zou ongeveer twaalf miljoen euro moeten betalen voor Gray.

Sinds Roberto Mancini het als trainer voor het zeggen heeft bij Zenit Sint-Petersburg worden verschillende sterren uit de Serie A gelinkt aan een Russisch avontuur. De Russische topclub zou AS Roma-duo Kostas Manolas en Leandro Paredes al bijna binnen hebben (zie onder) en nu lijkt ook Marcelo Brozovic op weg naar het land van het komende WK. Sportitalia meldt dat de 24-jarige Kroaat bij Internazionale niet bij de plannen van de nieuwe coach Luciano Spalletti past, waardoor een transfer een goede optie is. De Nerazzurri verlangen echter wel 25 miljoen euro voor de middenvelder.

Het verkopen van Brozovic zou dan weer helpen bij het financieren van de komst van een nieuwe rechtsback. Volgens Marca heeft Inter voor die positie zijn pijlen gericht op João Cancelo, de aanvallende vleugelverdediger van Valencia. De Portugees heeft zich ook in de kijker van Juventus en Barcelona gespeeld en dus is de concurrentie voor de Milanezen niet mals. De vraagprijs van Valencia voor de 23-jarige bedraagt 25 miljoen euro.

Dan naar Goodison Park, waar Ross Barkley door de komst van Davy Klaassen voor zijn plek vreest. Dat is wat The Sun schrijft. De 23-jarige Engelsman heeft een wisselvallig seizoen achter de rug bij Everton en werd door Ronald Koeman zelfs enkele keren gepasseerd. Dat het contract van Barkley medio 2018 al afloopt, maakt het uitzicht op een basisplaats er niet beter op voor de aanvallende middenvelder. De international heeft volgens de berichten nu definitief zijn zinnen gezet op een vertrek om zo ook zijn kansen op een plaats in de WK-selectie te redden. Waar Barkley eerder mikte op een transfer naar een van de clubs uit de topvier in de Premier League, neemt hij nu ook met minder genoegen.

Ross Barkley staat voor een vertrek bij Everton.
Ross Barkley staat voor een vertrek bij Everton.

Olympique Lyon heeft een logische vervanger voor Alexandre Lacazette op het oog, meldt L'Equipe. De Franse topclub zou Olivier Giroud van Arsenal willen overnemen. The Gunners willen op hun beurt juist Lacazette kopen van Lyon, waardoor de spitsen van plek zouden ruilen. Ook Real Madrid-spits Mariano Díaz zou op het lijstje staan.

Bij Arsenal-stadgenoot Chelsea hoopt men doelman Thibaut Courtois langer aan zich te binden, maar de international van België stelt hoge eisen, bericht The Daily Mail. De keeper wil zijn tot medio 2019 lopende contract verlengen, mits de club zijn salaris van 100.000 euro per week verdubbelt. De Londense club zou daarover twijfelen, waardoor de gesprekken momenteel zijn stopgezet. Chelsea hoopt voor de start van het nieuwe seizoen tot een akkoord te komen.

Een ander salarisgerucht betreft Anthony Modeste. De goalgetter van 1. FC Köln kan een transfer maken naar China, maar volgens Bild in ieder geval niet naar Tianjin Quanjian. De zaakwaarnemer van de Franse spits zou zulke hoge salariseisen hebben gesteld, dat de Chinese club dreigt om de onderhandelingen te staken. Eerder werd bekend dat Köln onderhandelde met een club uit China.

Als we Mexicaanse media geloven kan Jesús Corona zijn loopbaan vervolgen bij het Borussia Dortmund van trainer Peter Bosz. De voormalig speler van FC Twente en huidig aanvaller van FC Porto wordt door BVB gezien als perfect alternatief voor de talentvolle vleugelspits Ousmane Dembéle, die wordt begeerd door Barcelona. De 24-jarige Mexicaan zou er met Dortmund al helemaal uit zijn, al zou hij ook intensief worden gevolgd door AC Milan en Barcelona. Nu moet Porto nog groen licht geven.

Bosz moet vrezen dat hij deze zomer behalve Dembélé ook Pierre-Emerick Aubameyang kwijtraakt. Paris Saint-Germain was een van de clubs die achter de Bundesliga-topscorer aanzaten, maar volgens The Times is de Franse grootmacht nu overgeschakeld op een andere spits. Manchester City zou een bod van 68 miljoen euro tegemoet kunnen zien op Sergio Agüero. De Argentijnse aanvaller past meer in het profiel van trainer Unai Emery en dreigt bij City zijn basisplaats te verliezen aan Gabriel Jesus.

Marco Verratti wil op zijn beurt PSG al tijden verlaten. Er is al een hoop te doen geweest rond de Italiaanse spelmaker sinds bekend is dat Barcelona in hem de nieuwe regisseur op het middenveld ziet. Zo liet voormalig technisch directeur Patrick Kluivert weten dat Verratti niet weg mag en meer dan honderd miljoen euro waard is. Vastberaden om hem te behouden heeft PSG volgens Sport Mediaset een nieuw contract met een jaarsalaris van negen miljoen euro aangeboden, maar Verratti sloeg dat af.

Mocht Verratti zijn gewenste transfer naar Barcelona toch krijgen, dan is het nog maar de vraag of Jordi Alba zijn ploeggenoot wordt. De 28-jarige linksback was in het laatste seizoen van trainer Luis Enrique niet altijd zeker van een basisplaats en stuurde daarom aan op een vertrek. Manchester United had volgens ESPN daarom wel oren naar de komst van de Spanjaard, maar Alba hoeft niet langer te vertrekken nu trainer Ernesto Valverde het vertrouwen in hem zou hebben uitgesproken.

Voor Wayne Rooney is wel duidelijk dat er komend seizoen geen verandering komt in zijn uitzichtloze situatie bij Manchester United. De 31-jarige aanvoerder van The Red Devils heeft echter moeite om een nieuwe club te vinden, zo meldt The Daily Mirror. Rooney verdient bijna 350 duizend euro per week op Old Trafford en United wil een transfersom voor de Engelsman, wiens contract nog twee jaar doorloopt. Daardoor is het aantrekken van Rooney zelfs voor clubs uit China een gigantische onderneming.

Dat etiket kan zeker worden geplakt op het contracteren van Kylian Mbappé. Wie de achttienjarige sensatie wil losweken bij AS Monaco, moet waarschijnlijk 130 miljoen euro betalen. Real Madrid leek door nadrukkelijk geflirt van trainer Zinedine Zidane de beste papieren te hebben, maar Arsenal-manager Arsène Wenger sprak volgens L'Equipe persoonlijk met Mbappé. Wenger zou Mbappé hebben verteld zijn carrière zorgvuldig te plannen. Arsenal is mogelijk een prima tussenstap op weg naar de absolute top.

Chelsea is volgens La Stampa eveneens bereid meer dan honderd miljoen euro neer te tellen, al gaat het in het geval van The Blues om twee spelers. Juventus kan een bod van 114 miljoen tegemoet zien op verdediger Leonardo Bonucci en linksback Alex Sandro. Manager Antonio Conte is vastberaden de twee spelers weg te kapen bij zijn oude club. Volgens La Gazzetta dello Sport kan Alex Sandro een nieuw contract tot medio 2022 met een jaarsalaris van vijf miljoen tekenen, als hij besluit de aanbieding van Chelsea af te slaan en bij Juve te blijven.

Zenit Sint-Petersburg wil eveneens een dubbelslag slaan in de Serie A. De Russische grootmacht, waar trainer Roberto Mancini het stokje heeft overgenomen, wil volgens Sky Sport Italia behalve Kostas Manolas ook Leandro Paredes overnemen van AS Roma. De Griekse verdediger en de Argentijnse controleur kunnen de Italianen in totaal zeventig miljoen euro opleveren. De gesprekken over Manolas zijn al in een vergevorderd stadium en nu zou ook Paredes groen licht hebben gegeven voor een verhuizing naar Rusland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.