Transferdagboek 31/01: Plet, Ebi, Sno, Amoah, Mendes

Sinds het openen van de transferwindow wemelt het weer van de geruchten en speculaties. De redactie van VI.nl geeft een overzicht van de dagelijkse ontwikkelingen op de spelersmarkt in het Transferdagboek. Met vandaag de laatste bewegingen. De (winterse) transferwindow sluit dinsdagavond 31 januari rond middernacht. FC Twente heeft in Nederland de transfercarrousel een flinke zwaai gegeven. Terwijl de club voor spits Marc Janko nog moet wachten op een bankgarantie van FC Porto over een afkoopsom van naar verluidt zeven miljoen euro, bereikten de Tukkers wel al een akkoord met ADO Den Haag over Wesley Verhoek.

Transferdagboek 31/01: Plet, Ebi, Sno, Amoah, Mendes

Overigens is ook Glynor Plet van Heracles nog in beeld bij Twente, terwijl Matthew Amoah voor hem als mogelijk alternatief geldt. Amoah, eerder in Nederland uitkomend voor onder meer NAC Breda en Vitesse is tegenwoordig actief in de Turkse competitie, maar kan daar zijn draai niet vinden.

ADO Den Haag wil snel zaken doen om het verlies van Verhoek te compenseren en heeft daarbij een oogje laten vallen op een in Nederland wel bekende Pool, Ebi Smolarek. De 31-jarige oud-Feyenoorder werkte zijn laatste wedstrijden af in Qatar, met Al-Khor. Met zijn verhuizing naar Den Haag wil hij zich ook in de kijker spelen bij de Poolse bondscoach. Het EK in Polen nadert immers.

FC Twente verwacht ook Emir Bajrami te kunnen slijten. Vanuit Engeland is er interesse in de Zweedse aanvaller, die in Enschede nimmer echt zijn transfersom heeft kunnen waarmaken. Naast Queens Park Rangers zou West Bromwich Albion een balletje hebben opgegooid.

De Premier League lonkt ook voor David Mendes da Silva. Queens Park Rangers wil de Nederlandse middenvelder overnemen van Red Bull Salzburg, zo lezen we in de Oostenrijkse pers.

Bij FC Utrecht is de blik op de ranglijst aanleiding toch nog maar een keer een greep in de kas te doen om versterking te halen. Blijkbaar zit trainer Jan Wouters verlegen om een middenvelder, want Evander Sno is de beoogde man die Utrecht moet behoeden voor meer degradatiezorgen. De oud-Ajacied is beschikbaar omdat hij in zijn contract met RKC Waalwijk heeft laten opnemen tussentijds te kunnen vertrekken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen