Transferdagboek 31 juli: Vertonghen, Mendes, De Rossi

In deze periode mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten. Barcelona is op zoek naar een verdedigende middenvelder. De winnaar van de Champions League slaagde er niet in om Cesc Fabregas van Arsenal los te weken en ook Javier Mascherano van Liverpool bleek een onhaalbare klus. Sport weet dat Barça nu denkt aan Jan Vertonghen van Ajax en AZ-speler David Mendes da Silva. Een derde speler op de lijst is Mehmet Topal van Galatasaray. 'Ik moest er eerst eens goed om lachen, maar als het klopt zou dat natuurlijk fantastisch zijn. Het is wel Barcelona hè!', reageerde Vertonghen (foto) in Het Laatste Nieuws.

Transferdagboek 31 juli: Vertonghen, Mendes, De Rossi

Liverpool is al bezig om het eventuele vertrek van Xabi Alonso te compenseren. Volgens Il Messaggero zijn The Reds al ver in de onderhandeling met AS Roma-middenvelder Alberto Aquilani. De Romeinse krant weet dat het om een contract gaat voor vijf seizoenen en dat het jaarsalaris vier miljoen euro gaat bedragen.

The Independent meldt dat Arsenals manager Arsène Wenger van plan is om het transferrecord van The Gunners te verbreken. De Franse coach zou ruim 35 miljoen euro willen uitgeven aan Daniele De Rossi die nu onder contract staat bij het geldzoekende AS Roma.

Bekijk hier al onze video's