Transferdagboek 29/06: Rajkovic, Vidic, Matavz, Pirlo

Het nieuwe seizoen lonkt, en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 29/06: Rajkovic, Vidic, Matavz, Pirlo

De interesse voor HSV-spits Marcus Berg heeft Panathinaikos ook op het spoor gebracht van een defensieve versterking. In Griekenland wordt geopperd dat Slobodan Rajkovic, inderdaad net als de Zweedse aanvaller op een zijspoor in Hamburg, naar voren is geschoven als aanwinst voor trainer Yannis Anastasiou.

De Servische verdediger (die in Nederland als huurling speelde voor PSV, FC Twente en Vitesse) heeft bij Hamburger SV weinig perspectieven. Een verhuizing naar Griekenland zou voor alle partijen een mooie oplossing zijn.

Over Servische verdedigers gesproken, Nemanja Vidic (foto) wordt wederom in verband gebracht met AC Milan. De 31-jarige centrale man van Manchester United zou namelijk de overstap gaan maken naar San Siro, als hij niet meer voorkomt in de plannen van de nieuwe manager op Old Trafford, David Moyes. Zijn zaakwaarnemer Silvano Martina is echter stellig over de speculaties: 'Het is allemaal barpraat.' PSV is bezig zijn selectie op te schonen en volgens Corriere dello Sport is Tim Matavz de volgende kandidaat die Eindhoven gaat verlaten. Lazio heeft de Sloveense spits op een lijstje staan. Maar Matavz is schijnbaar niet de enige gegadigde. Onder anderen ook Alfred Finnbogason (SC Heerenveen) wordt ook genoemd.

We blijven in Italië en bij de spitsencarrousel. Edinson Cavani is namelijk volgens Mediaset persoonlijk rond met Chelsea. De Uruguayaanse spits gaat op Stamford Bridge naar verluidt 8,5 miljoen euro per jaar verdienen. Er is natuurlijk nog een belangrijke maar, want Napoli is nog niet akkoord met Chelsea. Er ligt nog een gat van tien miljoen euro tussen vraag en aanbod. Napoli houdt nog altijd vast aan de contractueel vastgestelde afkoopsom van 63 miljoen euro.

Andrea Pirlo, die de strijd om de derde plaats van het toernooi om de Confederations Cup moet missen, maakt in de nadagen van zijn carrière misschien wel de meest aansprekende transfer uit zijn tot dusver al indrukwekkende loopbaan. De spelverdeler van Juventus wordt namelijk gelinkt aan Real Madrid. Inderdaad, de club waar met Carlo Ancelotti zijn voormalige trainer van AC Milan aan het roer is. Volgens diverse Spaanse en Italiaanse media wil de ervaren oefenmeester opnieuw samenwerken met de speler die jaren zijn steun en toeverlaat was in het veld bij de Milanese grootmacht.

Meer nieuws uit Brazilië, maar dan niet over de Confederations Cup, is er over een mogelijke versterking voor Liverpool. The Reds zouden zich opmaken voor de komst van de achttienjarige Matheus Biteco (foto). Voor de Braziliaanse middenvelder van Grêmio zou zo’n zes miljoen worden neergelegd. Thiago Alcántara wordt gevolgd door Manchester United en Real Madrid, waardoor Barcelona bezig is een eventuele vervanger te zoeken. Sport meldt dat de Catalanen zijn uitgekomen bij Ajax, waar Christian Eriksen nog een contract voor één jaar heeft. De 21-jarige Deen zou al jaren worden gevolgd door Barcelona, dat naar verluidt concurrentie heeft van Borussia Dortmund en Liverpool.

Slecht nieuws voor Pascal Bosschaart. Waar de voormalig speler van onder meer ADO Den Haag, Feyenoord en FC Utrecht nu nog kan pronken met het feit dat hij teamgenoot van de legendarische Alessandro Del Piero is, kan dat deze zomer wel eens veranderen. De Italiaanse aanvaller staat namelijk in de nadrukkelijke belangstelling van het Franse AC Ajaccio. Sterker nog, de club zelf meldt dat er al een overeenstemming tussen beide partijen is.

Inmiddels is Del Piero al 38, maar dat weerhoudt de Franse ploeg er niet van om de Italiaan in te willen lijven. Daarbij wordt ongetwijfeld ook gedacht aan de merchandising, want een shirt met Del Piero zal meer geld opleveren dan de namen die momenteel op de shirtjes in de fanshop prijken. Del Piero zelf heeft echter al vaak aangegeven dat het leven in Sydney hem prima bevalt. Mocht hij Down Under blijven, dan vestigt Ajaccio de hoop op Luca Toni. Ook geen slechte naam om achterop het Ajaccio-shirt te hebben...

Júlio César is met Brazilië actief op het toernooi om de Confederations Cup en heeft daar de interesse gewekt van een aantal clubs. Vorig jaar verliet de 33-jarige doelman, die zondagavond (0.00 uur) de finale van het toernooi tegen Spanje speelt, Internazionale voor een avontuur bij Queens Park Rangers. Bij zijn persconferentie liet hij nog subtiel doorschemeren dat QPR wel eens een gooi naar het kampioenschap kon gaan doen. Twaalf maanden later ziet het er voor de club én Júlio César een stuk minder rooskleurig uit, aangezien de Londenaren degradeerden. In het Championship heeft de keeper geen zin, maar een verblijf in het zonnige Florence klinkt wel verleidelijk. De interesse van Fiorentina komt dan ook goed uit. Een heikel punt kan de vier miljoen euro die Júlio César kost worden.

Bekijk hier al onze video's