Transferdagboek 29/01: Tévez, De Bruyne en Ballack

Sinds het openen van de transferwindow wemelt het weer van de geruchten en speculaties. De redactie van VI.nl geeft tot het einde van deze maand een overzicht van de dagelijkse ontwikkelingen op de spelersmarkt in het Transferdagboek. Met vandaag: vrees voor Martin Jol en geruchten rond Carlos Tévez en Michael Ballack. Bovendien is Kevin De Bruyne in beeld bij FC Twente. We beginnen vandaag met een enorme klapper. In de Engelse wandelgangen zingt een zeer saillant transfergerucht rond. De veelbesproken Carlos Tévez zou na het mislukken van een overgang naar Internazionale, AC Milan en Paris Saint-Germain zijn zinnen hebben gezet op een terugkeer naar West Ham United.

Transferdagboek 29/01: Tévez, De Bruyne en Ballack

Zijn belangenbehartiger heeft al laten weten dat de aanvaller voor West Ham, de club die hem naar Europa haalde, een apart plekje in zijn hart heeft. Toch zette de zaakwaarnemer wel een kanttekening bij de verschenen berichten. Volgens hem is een overgang onwaarschijnlijk.

Een terugkeer naar West Ham is niet de enige opmerkelijke mogelijk op handen zijnde transfer rond Tévez. Kwaliteitskrant The Guardian meldt immers dat Liverpool zonder extra betalingen de vooralsnog als miskoop van veertig miljoen te boek staande Andy Carroll wilde ruilen tegen de Argentijn. Een deal die direct van tafel is geveegd door Manchester City. Duidelijk is wel dat het boek-Tévez nog wel wat hoofdstukjes telt.

Martin Jol moet bij Fulham vrezen voor een vertrek van enkele vaste waarden. De eerste is de ervaren middenvelder Danny Murphy. Mark Hughes, trainer van het ambitieuze Queens Park Rangers, is zeer gecharmeerd van de Engelsman. Voor Fulham lijkt het ook de enige manier nog wat geld te verdienen aan Murphy: zijn contract loopt komende zomer af.

Dan nog een gewilde vaste waarde van Fulham. De Amerikaan Clint Dempsey erkende onlangs ooit de stap naar de Engelse top te willen zetten. Een opmerking die niet aan dovemansoren besteed leek. Niemand minder dan Arsène Wenger wil de veelzijdige middenvelder verleiden tot de gang naar Arsenal. De verbintenis van Dempsey loopt in de zomer van 2013 af, hetgeen betekent dat er wel een redelijke transfersom verlangd kan worden.

We vervolgen met Michael Ballack. De Duitse routinier koerst bij Bayer Leverkusen af op een transfervrije uittocht. Aangezien Manchester United ondanks de rentree van Paul Scholes nog steeds een middenvelder zoekt, is een Duits-Engels één-tweetje het logische gevolg in de tabloids. Of de saillante transfer er gaat komen, is nog maar de vraag. Zeker is wel dat een eventuele dergelijke gang van zaken stof zal doen opwaaien gezien het Chelsea-verleden van Ballack.

Tot slot FC Twente en Kevin De Bruyne. Het megatalent van RC Genk wordt bij de Tukkers genoemd als mogelijke versterking. Wat speurwerk heeft opgeleverd dat de Belg inderdaad in beeld is in Enschede. Of de middenvelder annex aanvaller ooit in de Grolsch Veste zal gaan spelen is echter de vraag. Chelsea is al ruim een jaar de beoogde bestemming van De Bruyne en ook zijn werkgever Genk wil hem graag aan de Engelsen verkopen. Chelsea zou de talentvolle Belg dan direct weer willen verhuren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen