Transferdagboek 25/8: Cole, Robinho en Santa Cruz

In deze periode mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt wederom een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten.

Transferdagboek 25/8: Cole, Robinho en Santa Cruz

Dinsdag berichtten we dat Besiktas en Fenerbahçe met elkaar streden om de handtekening van Robinho, maar de Braziliaan heeft in beide clubs geen trek. 'Met alle respect voor het Turkse voetbal, ik zal daar niet gaan spelen', aldus de aanvaller van Manchester City tegen Rete Globo. 'Het enige dat ik kan zeggen is dat ik dit seizoen in Italië of Spanje zal voetballen.'

De selectie van Liverpool kan de komende week nog flink veranderen als Javier Mascherano daadwerkelijk naar Barcelona vertrekt. Volgens The Guardian krijgt manager Roy Hodgson daarvoor twee spelers terug van de Catalanen: Martín Cáceres en Aleksandr Hleb. Daarnaast wil Liverpool de transfersom van twintig miljoen euro ook volledig uitgeven. Hatem Ben Arfa van Olympique Marseille zou volgens Daily Star in beeld zijn om het middenveld te versterken, terwijl Carlton Cole van West Ham United volgens Daily Mirror de gewenste nieuwe spits is.

Juventus heeft zich deze transferperiode al goed versterkt, maar is nog niet klaar. AS meldt dat de club uit Turijn een principeakkoord heeft bereikt met Villarreal over de transfer van Joan Capdevila. De linksback kroonde zich afgelopen zomer tot wereldkampioen met Spanje en zou openstaan voor een avontuur in Italië.

Manchester City en Lazio lijken opnieuw zaken te gaan doen. Eerder deze zomer namen The Citizens Aleksandar Kolarov over van de Italiaanse club, die Man City daarop verloste van de overbodige Javier Garrido. Nu lijkt deze bij Lazio herenigd te worden met Roque Santa Cruz, liet zijn zaakwaarnemer weten aan Corriere dello Sport. De club uit Rome heeft vijf miljoen euro over voor de Paraguayaanse spits. <br /><br />

Bekijk hier al onze video's