Transferdagboek 25/08: Braafheid, Bale, Hulk en Ljajic

Het nieuwe seizoen lonkt, en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 25/08: Braafheid, Bale, Hulk en Ljajic

Tienvoudig international Edson Braafheid werd in verband gebracht met PAOK Saloniki, waar Huub Stevens momenteel hoofdtrainer is. Tegenover Voetbal International ontkent Stevens echter dat de naam Braafheid momenteel speelt bij zijn Griekse club.

De Nederlandse oefenmeester is nog wel op zoek naar andere versterkingen. Braafheid mag transfervrij vertrekken bij 1899 Hoffenheim, waar hij deze zomer – na een uitleenbeurt bij FC Twente – werd teruggezet naar het tweede elftal.

Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti heeft vandaag gereageerd op de uitlatingen van zijn collega van Barcelona, Gerardo Martino. De Argentijn had Real Madrid bekritiseerd vanwege de mogelijke aankoop van Gareth Bale. 'Het genoemde bedrag toont een gebrek aan respect voor de wereld waarin we leven', meldde Martino op een persconferentie.

Tijdens zijn persmoment sloeg Ancelotti vandaag hard terug. 'Martino is hier nog niet zo lang: hij begrijpt niet hoe het voetbal in Europa werkt en begrijpt nog niet hoe zijn eigen club te werk gaat. Barcelona koopt toch ook spelers met geld? Het was echt raar dat hij het zei.'

De Braziliaan Willian verkoos vandaag Chelsea boven Tottenham Hotspur en nu zouden The Spurs hun interesse verlegd hebben naar een andere speler.  Volgens de Sunday Telegraph zou Tottenham de Braziliaanse aanvaller Hulk willen overnemen van Zenit Sint-Petersburg.

De Engelsen zouden dertig miljoen pond voor de aanvaller (foto onder) over hebben. Hulk werkte eerder succesvol samen met Tottenham-manager André Villas-Boas bij FC Porto. In het seizoen 2010-2011 werden ze samen kampioen – met Hulk als topscorer - en wonnen ze tevens de Europa League.

Adem Ljajic heeft nog altijd geen nieuwe club. Zowel AC Milan, Atlético Madrid als AS Roma is geïnteresseerd in de Servische aanvaller, maar vooralsnog is er van een transfer van de 22-jarige strafschoppenspecialist geen sprake.

Zijn werkgever Fiorentina heeft benadrukt dat het ook niet van een transfer komt, als clubs niet op de juiste manier handelen. Dat heeft algemeen directeur Sandro Mencucci in gesprek met Gazzetta dello Sport naar buiten gebracht. En dat bekent dus niet: eerst de speler benaderen en dan pas de club.

Fiorentina beschuldigde Milan deze zomer al van dergelijke praktijken. Overigens mag Ljajic ook in Florence blijven, al zal hij dan wel een nieuw contract moeten tekenen. Want volgend jaar transfervrij de deur uitlopen is er volgens Mencucci niet bij. 'We hebben hem een uitstekend voorstel gedaan. Prima, als hij daar op ingaat. En anders moet hij weg.'

Trainer Vincenzo Montella is het gedoe rond Ljajic (foto) meer dan zat. Hij heeft hem wel opgenomen in de selectie voor het duel van maandagavond met Catania, maar zoals het er nu voor staat is hij niet van plan zijn spits op te stellen. 'Ik ben hier helemaal klaar mee. Ik heb geen zin en tijd om op hem te gaan zitten wachten. Ik zie gewoon aan hem dat hij onrustig is en zich niet kan focussen op zijn werk.'

Dan een opmerkelijk bericht uit Corriere dello Sport. Lazio zou volgens de niet altijd even betrouwbare krant overwegen een bod te doen op Tim Matavz. De uitspraken van Marcel Brands zijn blijkbaar nog niet aangekomen in Italië, want de technisch directeur van PSV liet onlangs nog weten de Sloveense aanvaller niet meer te laten gaan, welk bod er ook binnenkomt. Lazio zou de aandacht hebben verlegd naar Matavz, omdat Galatasaray te veel vraagt voor Burak Yilmaz.

Nu Gareth Bale in Málaga geland is om via de Spaanse badplaats Marbella naar Madrid te vliegen en zijn transfer van 99 miljoen euro af te ronden, is de 24-jarige Welshman van, nu nog, Tottenham Hotspur niet langer het voornaamste onderwerp van gesprek in ons dagboek.

Er valt echter nog altijd genoeg te beleven in Londen op transfergebied. Arsenal moet immers zijn eerste euro nog altijd uitgeven. Als het gaat om het aantrekken van Karim Benzema kunnen The Gunners  zichzelf de moeite besparen. De zaakwaarnemer van de Franse aanvaller heeft in Le Journal du Dimanche laten weten dat zijn cliënt niet wil vertrekken bij Real Madrid.

Yohan Cabaye heeft zijn zinnen wél op een transfer naar Arsenal gezet. Cabaye, net als Benzema international van Frankrijk, weigerde zaterdag in actie te komen voor Newcastle United, dat eerder deze week een bod van twaalf miljoen euro op de 27-jarige middenvelder nog afwees. Manager Alan Pardew blijft er nuchter onder: 'Het is heel simpel, deze situatie moeten we oplossen. Geweldig als hij blijft, en anders moeten we iemand vinden die even goed is.'

Inmiddels zou Arsenal het bod van twaalf miljoen euro al hebben verhoogd naar bijna twintig miljoen, evenveen als Paris Saint-Germain overheeft voor de voormalige middenvelder van Lille.

Cabaye is niet de enige speler die Wenger wil weglokken uit St. James' Park. Newcastle kan volgens The Sun ook een bod van circa 12,5 miljoen euro tegemoet zien op Oranje-doelman Tim Krul (op bovenstaande foto juichend met ploeggenoot Cabaye). De Hagenaar geldt samen met Valencia-sluitpost Vicente Guaita als voornaamste kandidaat om de concurrentie aan te gaan met Wojciech Szczesny, die niet onomstreden is bij Wenger.

En bij een doelman en een middenvelder blijft het niet, als het aan Wenger ligt. Zaterdag meldden we al dat Real Madrid Angel di María wil verkopen nu Bale op het punt staat te tekenen voor De Koninklijke. De behendige Argentijnse vleugelspits wil zelf vechten voor zijn kansen in Estadio Santiago Bernabéu, maar kan volgens The Sun wel een aanbieding tegemoet zien van Arsenal, dat 25 miljoen euro voor hem wil betalen.

Van Arsenal gaan we naar Chelsea. The Blues zijn nog altijd van plan na de topper van maandag tegen Manchester United een bod van 45 miljoen euro te doen op Wayne Rooney, maar dat is vooral om voor onrust te zorgen in de gelederen van de landskampioen, zo meldt The Telegraph. Want stiekem heeft José Mourinho zich allang verzoend met het feit dat Wazza niet weg mag op Old Trafford.

Achter de schermen is Chelsea volgens de Engelse krant daarom al rond met FC Anzhi over de komst van Samuel Eto'o. De 32-jarige Kameroener zou in het kielzog van Willian naar Stamford Bridge komen voor een gezamenlijk bedrag van bijna veertig miljoen euro. Slechts een paar daarvan zijn echter bestemd voor Eto'o.

De voormalige spits van Barcelona en Internazionale heeft zijn leeftijd immers niet mee. Voor Inter is de deal een tegenvaller, aangezien het ook zijn zinnen had gezet op de spits die in 2010 samen met o.a. Wesley Sneijder nog een voorname bijdrage leverde aan het winnen van de Champions League.

Bekijk hier al onze video's