Transferdagboek 21/08: Grygera en Jovanovic

In deze periode mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten. Tottenham Hotspur is al ruim een jaar op zoek naar een linksbuiten en lijkt deze eindelijk te hebben gevonden. Aiden McGeady kan voor ruim dertien miljoen euro overgenomen worden van Celtic, dat voor een transfer openstaat als de groepsfase van de Champions League niet bereikt wordt. The Bhoys verloren de heenwedstrijd thuis met 2-0 van Arsenal, waardoor het hoofdtoernooi ver weg lijkt. Dat McGeady door zijn meespelen in het thuisduel dit seizoen Europees niet meer voor een ander team mag uitkomen vormt geen obstakel voor The Spurs, de club van manager Harry Redknapp speelt dit seizoen alleen maar in Engeland.

Transferdagboek 21/08: Grygera en Jovanovic

Milan Jovanovic zou opnieuw in de belangstelling van VfB Stuttgart staan, maar de aanvaller van Standard Luik heeft laten weten niet te willen vertrekken. Hij staat in België nog één seizoen onder contract en wil volgend jaar transfervrij vertrekken. 'Over iets meer dan vier maanden kan ik vrij onderhandelen, dat voordeel geef ik niet meer uit handen.' Jovanovic speelt dit seizoen met De Rouches in de Champions League en wil dit niet missen.

Nog een speler die volgend jaar zomer kan profiteren van een transfervrije status is Marouane Chamakh. De aanvaller van Girondins Bordeaux ziet echter dat twee clubs om hem vechten: Arsenal en West Ham United. The Hammers brachten donderdag hun derde bod uit op de Marokkaanse aanvaller en manager Gianfranco Zola verwacht dat de 45-voudig international nog deze zomer verhuist naar West Ham. Chamakh liet eerder weten dat hij uiterlijk 24 augustus wil weten waar hij komend seizoen speelt, waardoor Zola's ploeg nog drie dagen heeft.

Mogelijk haalt Barcelona deze zomer een derde voormalig Ajacied naar Camp Nou. Zdenek Grygera staat in de belangstelling van de Catalaanse club en kan daar herenigd worden met Maxwel en Zlatan Ibrahimovic, zijn vroegere teamgenoten in Amsterdam. Maar volgens zijn zaakwaarnemer Mino Raiola heeft de verdediger helemaal geen interesse. 'Zdenek wil helemaal niet naar Barcelona. Hij wil tot het einde van zijn contract (2011, red.) bij Juventus blijven.'

Bekijk hier al onze video's