Transferdagboek 20/08: Casillas, Lamela, Ba, Quagliarella

Het nieuwe seizoen lonkt, en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 20/08: Casillas, Lamela, Ba, Quagliarella

De reserverol van Iker Casillas houdt de gemoederen bij Real Madrid flink bezig. Trainer Carlo Ancelotti koos in de openingswedstrijd van het nieuwe Primera División-seizoen tegen Real Betis (2-1) voor Diego López en heeft al aangekondigd wellicht te gaan rouleren met de twee keepers. En ondertussen hebben de fans van De Koninklijke zich uitgesproken voor Casillas, die volgens hen in de basis hoort te staan.

Volgens Mundo Deportivo overweegt Casillas nu een vertrek in de winterstop, mocht zijn situatie onder Ancelotti niet veranderen. Afgelopen seizoen degradeerde José Mourinho de 32-jarige clubicoon ook al tot tweede keus, nadat hij Diego López had aangetrokken om de handblessure van Casillas op te vangen.

Real Madrid lijkt op het punt te staan om Gareth Bale dan toch voor een recordbedrag naar het Estadio Santiago Bernabéu te halen, zeker als we nagaan hoe actief Tottenham Hotspur volgens verschillende media is op de transfermarkt. Want terwijl Willian (zie verderop in dit dagboek) hard op weg lijkt van FC Anzhi naar The Spurs is AS Roma-directeur Walter Sabatini volgens verschillende Italiaanse media ook in Londen gearriveerd om de komst van Erik Lamela en mogelijk ook Miralem Pjanic af te ronden. Alleen voor Lamela zou Roma al circa 35 miljoen euro kunnen ontvangen, terwijl Marco Borriello wellicht op huurbasis vertrekt naar Tottenham's stadgenoot Fulham, waar Martin Jol de manager is.

In navolging van Pablo Osvaldo (rechts) lijken ook Miralem Pjanic en Erik Lamela AS Roma te gaan verruilen voor de Premier League.
In navolging van Pablo Osvaldo (rechts) lijken ook Miralem Pjanic en Erik Lamela AS Roma te gaan verruilen voor de Premier League.

Sabatini is echter ook van plan een speler mee terug te nemen van zijn trip naar Londen. Demba Ba lijkt bij Chelsea de concurrentiestrijd in de spitspositie te hebben verloren van Fernando Torres en bovendien wil manager José Mourinho nog een tweede topspits naar Stamford Bridge halen, waarbij Wayne Rooney nog altijd als voornaamste kandidaat geldt en Samuel Eto'o het alternatief is als Manchester United het derde bod van Chelsea weigert.

Ba moet in Rome het vertrek van Pablo Osvaldo naar Southampton opvangen. Want, zeker als ook Borriello vertrekt, Roma-trainer Rudi Garcia kan nog wel een aanvaller gebruiken. Alleen Mattia Destro kan in principe nog uit de voeten als centrumspits. Tenzij clubicoon en veteraan Francesco Totti natuurlijk zijn plek aan de linkerflank inruilt voor een rol in de as.

En er lijkt nog een speler op weg van Italië naar Londen, want Fabio Quagliarella is volgens Sky Italia nagenoeg akkoord met West Ham United. De 29-jarige aanvaller is overbodig bij Juventus na de komst van Fernando Lorrente en Carlos Tévez, maar wees een transfer naar andere Premier League-clubs – Southampton en Norwich City hadden interesse – aanvankelijk nog af. Er is nog wel een klein obstakel: West Ham wil de Italiaan huren, terwijl Juve liever verkoopt.

En daar is het zoveelste hoofdstuk in het verhaal over Gareth Bale. Want volgens Sky Italia is de transfer van de Welshman naar Real Madrid, op enkele details na, rond. Mocht het bericht kloppen, dan is het transferrecord definitief verbroken. Waar Cristiano Ronaldo voor om en nabij de 94 miljoen euro werd getransfereerd van Manchester United naar Real Madrid, zou het bedrag voor Bale zijn uitgekomen op maar liefst 109 miljoen euro.

Het exorbitant hoge bedrag wordt ook direct (deels) uitgegeven door Tottenham. Zo is Willian in Londen gesignaleerd nadat hij door FC Anzhi voor het bedrag van veertig miljoen euro zou zijn aangeboden bij de club. Daarnaast is het ook steeds aannemelijker dat Fábio Coentrão juist van Real Madrid naar de Londenaren verkast en wordt ook de naam van Erik Lamela (AS Roma) steeds vaker in verband gebracht met de club.

In Manchester kan Robin van Persie mogelijk een nieuwe aanvalspartner begroeten. Sinds de leegloop bij FC Anzhi is gestart wordt Samuel Eto'o (foto onder) gelinkt aan meerdere clubs, maar Manchester United behoorde nooit tot de mogelijkheden van de Kameroener. Tot nu, want volgens La Gazzetta Dello Sport gaan officials van de regerend landskampioen praten met de zaakwaarnemer van de spits.

Er moet wel veel gebeuren wil Eto'o straks te bewonderen zijn in het shirt van Manchester United. Alleen bij een vertrek van Wayne Rooney is de komst van de spits te realiseren. Bij Chelsea zit José Mourinho al een hele tijd achter de diensten van de Engelsman aan. Opvallend is dat als Rooney niet haalbaar is voor de Londenaren, Eto'o een van de andere kandidaten is om de aanval van Chelsea te versterken.

De club die Eto'o aan zich weet te binden hoeft nog niet eens zo diep in de buidel te tasten als het gaat om de transfervergoeding, die rond de zes miljoen euro ligt. Het zijn meer de salariseisen van de Kameroener die een doorn in het oog zouden kunnen zijn. In Rusland krijgt Eto'o twintig miljoen euro op jaarbasis en hij is niet van plan om zomaar het mes in zijn inkomsten te zetten.

Dan die andere club in Manchester, want Micah Richards staat in de nadrukkelijke belangstelling van Arsenal. De Londenaren doen verwoede pogingen om de selectie te versterken, maar hebben op dat vlak vooralsnog geen succes gehad. Richards was afgelopen seizoen langdurig geblesseerd en is geen vaste keus bij Manchester City, waardoor verkopen een aardige optie lijkt. Daarnaast zou Richards zelf Arsenal-fan in hart en nieren zijn.

Óscar Cardozo is nog altijd niet vertrokken bij Benfica, maar een transfer lijkt onvermijdelijk. Tijdens de openingswedstrijd van het seizoen tegen Marítimo Funchal (2-1 verlies) zat de aanvaller niet bij de selectie. Dat komt omdat de Portugese topclub hem nog altijd niet heeft ingeschreven voor de competitie. Benfica heeft inmiddels wel al de opvolger van Cardozo binnen: Rogelio Funes Mori. De Argentijn komt voor twee miljoen euro over van River Plate.

Bekijk hier al onze video's