Transferdagboek 20/01: Ramos, Altintop en Lukaku

In deze periode mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt zoals vanouds een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten.

Transferdagboek 20/01: Ramos, Altintop en Lukaku

Sergio Ramos maakt zijn verrassende entree op de transfermarkt. De Spaanse rechtsback is een vaste waarde bij Real Madrid, maar beweegt zich naar verluidt toch naar de uitgang in Santiago Bernabéu. Een ruzie met Cristiano Ronaldo in de kleedkamer wordt gezien als aanleiding voor mogelijk een van de opvallendste transfers deze winter. Arsenal en Manchester United hebben de oren al gespitst over het nieuws uit Madrid.

Een andere Spaanse back staat juist voor een vertrek uit de Premier League. José Enrique Sánchez van Newcastle United zou volgens Daily Mail in de belangstelling staan van Bayern München, dat nog steeds op zoek is naar een linksback.

De Beierse club dreigt daarentegen Hamit Altintop kwijt te raken. De Turkse middenvelder gaat namelijk AC Milan en Juventus afzeggen om in te kunnen gaan op de belangstelling van Borussia Dortmund. Bij de concurrent van Bayern en huidige koploper in de Bundesliga ligt een contract tot medio 2013 klaar.

Juventus heeft zijn zinnen gezet op een nieuwe spits. Twee opties borrelen in Italië op als belangrijkste kandidaten: Luís Fabiano van Sevilla en Diego Forlán, die nu nog voor Atletico Madrid uitkomt. De zaakwaarnemer van de Uruguayaan zou volgens Tuttosport woensdag zelfs al hebben gesproken met de Turijnse club.

En wat is een dagboek zonder Manchester City. Deze keer heeft de club met diepe zakken belangstelling voor het grote Belgische talent Romelu Lukaku. De spits en zijn club Anderlecht spreken tegen dat er al een akkoord is. 'Maar als er iemand zou vertrekken bij Manchester City is het niet onmogelijk dat de zaken in een stroomversnelling komen', aldus manager Herman Van Holsbeeck.

En dat zou natuurlijk zomaar kunnen gebeuren. Real Madrid heeft Carlos Tévez op het oog als gewenste nummer negen, terwijl volgens Daily Mirror Emmanuel Adebayor toestemming kreeg om te gaan praten met zijn oude club AS Monaco. De Togolese spits hoeft slechts tien miljoen euro te kosten. <br /><br />

Bekijk hier al onze video's