Transferdagboek 19/07: Berbatov, Gomes en Higuaín

De transfermarkt is sinds 1 juli weer open en dus zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 19/07: Berbatov, Gomes en Higuaín

Al-Ain hoopt zich deze zomer met twee internationale toppers te versterken. Eerder deze maand nam de club uit de Verenigde Arabische Emiraten Asamoah Gyan al definitief over van Sunderland, maar mogelijk komen ook Dimitar Berbatov en Michel Bastos de club versterken. Berbatov mag vertrekken bij Manchester United, terwijl Michel Bastos na zes seizoenen in Frankrijk toe is aan een nieuwe uitdaging.

Een andere speler die Lyon deze zomer mogelijk verlaat is Hugo Lloris. De doelman staat in de belangstelling van Tottenham Hotspur, waar nu de 41-jarige Brad Friedel eerste keus is onder de lat. Voormalig PSV-keeper Heurelho Gomes mag vertrekken uit Noord-Londen en The Spurs hopen dat Lyon het ziet zitten om beide doelmannen te ruilen. Tottenham beseft dat het daarbij nog wel een transfersom moet overmaken.

De toekomst van Gonzalo Higuaín lijkt toch gewoon bij Real Madrid te liggen. De afgelopen weken werd de Argentijnse spits in verband gebracht met transfers naar Chelsea, Juventus en AC Milan, maar De Koninklijke wil het contract met Higuaín graag opwaarderen. Als hij zijn huidige verbintenis verlengt tot medio 2017, kan hij zijn jaarsalaris in de Spaanse hoofdstad met één miljoen euro opschroeven.

Zijn naam werd in verband gebracht met AC Milan, en zijn vermeende agent Sead Susic meldde dat er zeventig procent kans was dat Edin Dzeko de overstap zou maken van Manchester City naar AC Milan. Maar de Bosniër heeft de speculaties ontzenuwd. 'Mijn zaakwaarnemer is Irfan Redzepagic en geen van ons beiden zijn bezig met een vertrek bij City. Ik concentreer me alleen op City en geruchten doen me niets, zeker als ze afkomstig zijn van mensen met wie ik niets te maken heb.'

Als mogelijke vervanger van Zlatan Ibrahimovic kan Dzeko dus worden geschrapt. San Siro wordt daarentegen juist steeds nadrukkelijker genoemd als bestemming voor Robin van Persie. Arsenal-manager Arsène Wenger wil namelijk niet echt graag dat zijn concurrenten in de Premier League - lees Manchester City en Manchester United - en de enige buitenlandse gegadigde - Juventus - tegen de kosten aanhikt.

Waar Liverpool nog bezig is om aanvaller Andy Carroll te slijten, daar wordt ondertussen ook naar opvolgers gekeken. Clint Dempsey moet The Reds van doelpunten voorzien. De Amerikaan kwam de afgelopen zes seizoenen uit voor Fulham, na een driejarig dienstverband bij New England Revolution.

De ploeg van Martin Jol heeft echter laten weten dat Dempsey niet voor een schijntje de deur uit kan lopen en heeft een prijskaartje van zo'n dertien miljoen euro om zijn nek gehangen. Het lijkt de eigenaren van Liverpool, de Fenway Sports Group niet af te schrikken. De Amerikanen plaatsten woensdag een artikel op de website dat Liverpool Dempsey had toegevoegd aan de selectie. Even later was het bericht weer verwijderd.

Mocht Dempsey daadwerkelijk naar Anfield Road vertrekken, dan hebben The Cottagers al een beoogde opvolger. Vincenzo Iaquinta is volgens zijn zaakwaarnemer dicht bij een transfer naar Londen. Met het vertrek van Andy Johnson (Queens Park Rangers) en Pavel Pogrebnyak (Reading) heeft Fulham een offensieve kwaliteitsimpuls nodig. De vedette Iaquinta bracht zijn gehele loopbaan tot dusverre door Italië, bij onder meer Udinese, Juventus en Cesena.

Garra Dembélé vervolgt zijn toch ietwat ongelukkige loopbaan wellicht in het Championship. De zwervende spits wil de concurrentie met Nuno Gomes en Leon Best aangaan bij het gedegradeerde Blackburn Rovers. Dembélé speelde in het verleden bij Istres, Aarhus, Pierikos, Lokomotiv Plovdiv, Levski Sofia en SC Freiburg. Het afgelopen seizoen was hij in de Bundesliga één keer trefzeker (zeventien wedstrijden). Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's