Transferdagboek 19/01: Bastos, Cahill en Van Persie

In deze periode mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt zoals vanouds een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten.

Transferdagboek 19/01: Bastos, Cahill en Van Persie

In 2003 zag Feyenoord onvoldoende perspectief in Michel Bastos en liet hem vertrekken, maar de 27-jarige Braziliaan heeft het toch aardig ver geschopt. Eerder meldden we al dat Manchester United de middenvelder van Olympique Lyon wel ziet zitten, maar ook vanuit de Serie A is er interesse.

AC Milan, Internazionale en Juventus zouden een bod voorbereiden op de tienvoudig international, die in het seizoen 2002/03 in dienst van Excelsior 28 duels speelde in de Eredivisie.

José Mourinho ziet het eigenlijk niet zitten om een tijdelijke vervanger te halen voor Gonzalo Higuaín. De trainer van Real Madrid vindt dat zijn ploeg, ook als de Argentijn fit is, te weinig spitsen heeft en probeert voorzitter Florentino Pérez daarvan te overtuigen.

Mourinho hoopt op een budget van dertig miljoen euro en wil dan Robin van Persie naar de Spaanse hoofdstad halen. Als Arsenal de aanvaller niet wil laten gaan komt Carlos Tévez (Manchester City) weer in beeld.

Daar waar Mourinho op zoek is naar een spits zoekt Carlo Ancelotti zoals bekend naar een centrale verdediger. De manager van Chelsea kreeg al te horen dat 25 miljoen euro niet voldoende is om David Luiz over te nemen van Benfica, waardoor Gary Cahill weer in beeld komt.

Bolton Wanderers wil de enkelvoudig Engels international echter absoluut niet laten gaan, waardoor de club ook een vraagprijs heeft bekendgemaakt: Cahill moet liefst dertig miljoen euro opbrengen.

VfL Wolfsburg is na het vertrek van Edin Dzeko naar Manchester City op zoek naar een nieuwe spits en kwam aanvankelijk uit bij Kevin Kuranyi (Dinamo Moskou), maar de ploeg van trainer Steve McClaren heeft meer ijzers in het vuur.

Zo is ook Patrick Helmes in beeld. De 26-jarige aanvaller van Bayer Leverkusen, in het seizoen 2008/09 liefst 21 keer trefzeker in de Bundesliga, kan voor zo'n tien miljoen euro worden overgenomen van de huidige nummer vier in Duitsland. <br /><br />

Bekijk hier al onze video's